|
05.12.2023 15:52

Все зблендерити та запекти: елементарний рецепт сирної запіканки, яку може приготувати навіть дитина

Сирна запіканка – це смачна десертна страва, яка має м’яку та ніжну текстуру. Запіканку готують із сиру, борошна, цукру, яєць. Страва набуває своєї характерної форми завдяки запіканню в духовці.

Історія сирної запіканки сягає корінням в українську кухню, де сир і яйця були основними інгредієнтами багатьох страв. Запіканка була одним із способів використання цих продуктів та створення смачного десерту.

Сирна запіканка має безліч корисних властивостей. Сир – джерело білка, кальцію, фосфору та багатьох інших вітамінів та мінералів. Полуниця, у свою чергу, багата вітаміном С, антиоксидантами.

Сирно-морквяна запіканка — популярна страва з дитячого меню, хоча її із задоволенням їдять і дорослі. Сирна запіканка з морквою дуже корисна, оскільки є джерелом кальцію та вітаміну А. Ця страва дозволить привчити примхливе чадо до моркви.

У складі солодкої запіканки з сиру смак овочів практично непомітний. Згідно з рецептом сирно-морквяна запіканка готується в духовці, покриваючись рум’яною скоринкою.

Страва подається у формі, в якій вона була запечена. Також можна прикрасити його свіжою полуницею або посипати цукровою пудрою. Сирна запіканка чудово підходить для традиційного чаювання або як десерт після обіду або вечері.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 1 шт
  • Сир – 200 г
  • Морква – 120 г
  • Цукор – 1.5 ст.
  • Манна крупа – 2 ст.
  • Ванілін – 1 г
  • Вершкове масло – 1 ч. л.
  • Збиті вершки – за смаком

Рецепт приготування запіканки

Очистіть та вимийте моркву. Натріть її на тертці. Промийте яйце і просушіть паперовим рушником. Приготуйте жароміцну форму. Увімкніть духовку на 180 градусів.

Рецепт приготування смачної сирної запіканки

Замісити тісто. Цукор із яйцем збийте до пишної піни. Додайте манку, ванілін, сир і моркву. Ретельно перемішайте. Дайте постояти 15 хвилин.

Рецепт сирної запіканки

Запечіть блюдо. Змастіть форму для запікання вершковим маслом. Викладіть у неї суміш і розрівняйте ложкою. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 35 хвилин.

Рецепт найпростішої сирної запіканки, яка замінить десерт

Поріжте запіканку на порції, розкладіть на порційні тарілки, прикрасьте збитими вершками.