Без цієї картопляної запіканки не обійдеться жоден святковий обід: рецепт неймовірної ситної та ніжної страви

Запіканка — це особливий вид задоволення, який зазвичай робиться доволі просто, довго зберігається в холодильнику і користується популярністю як серед дорослих, так і серед дітей.

Будь-які овочі, які можна перетворити на пюре або нарізати тонкими смужками, можна легко використовувати для приготування такої смачної страви, як овочева запіканка. Найбільш популярні запіканки з картопляного пюре.

У поєднанні з м’ясним фаршем, посипана зверху тертим сиром і запечена в духовці запіканка – таку смачну страву можна подавати як другу будь-якого дня. Відмінно виходить овочева запіканка з використанням кабачків, гарбуза, моркви, баклажанів. Додавання макаронних виробів або круп до овочів, щоб приготувати запіканку, – дуже цікавий спосіб урізноманітнити своє меню та спробувати щось для себе нове та дуже смачне. Використовуйте наші рекомендації, не бійтеся імпровізацій. І у вашому кулінарному арсеналі завжди буде те, чим можна приємно здивувати близьких.

За яким би рецептом ви не готували запіканку, вона вийде ще смачнішою, якщо ставити її в розігріту духовку. Для приготування запіканки використовуйте тільки свіжі продукти – так вона вийде ще смачнішою. Продукти, які підуть у страву, краще використовувати напівготовими. Солодкий перець, баклажани та цукіні потрібно попередньо обсмажити в олії.

Інгредієнти

  • Фарш — 0, 5 кілограмів
  • Цибуля — 1 штука
  • Картопля — 5 штук
  • Сметана — 200 мілілітрів
  • Гірчиця — 1 чайна ложка
  • Сир — 200 грамів
  • Сіль — за смаком
  • Перець мелений — за смаком
  • Спеції — за смаком

Як приготувати картопляну запіканку

Перш за все необхідно зробити фарш. До нього додаємо сіль та перець. За бажанням можна також внести часникову пасту. Добре перемішуємо та розподіляємо у протвені.

Рецепт приготування картопляної запіканки з фаршем

Цибулю чистимо та подрібнюємо на півкільцями. Посипаємо нею зверху фарш. Картоплю також чистимо, миємо та натираємо на дрібні тертушці і розподіляємо поверх цибулі. Добре солимо та перчимо. Гірчицю та сметану змішуємо і заливаємо запіканку соусом.

Рецепт приготування картопляної запіканки з фаршем

Духовку розігріваємо і ставимо страву випікатися на 40-50 хвилин при 180 градусах. Після цього дістаємо страву, натираємо зверху твердий сир і відправляємо в духовку ще на 10 хвилин.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.