Рубрики: Десерти
17.01.2024 19:14

Мінімум часу та інгредієнтів: готуємо корисний мармелад, який діти розхапають за лічені секунди

Мармелад — це культові солодощі, які ніколи не втрачають своєї актуальності та продовжують бути популярними крізь сторіччя. У нашому рецепті ми пропонуємо спробувати зробити його вдома.
Поділитися

Мами досить часто зіштовхуються з проблемою, коли діти сильно звикають до солодкого та постійно його просять. Відмови майже не діють, а у перспективі можна отримати дитячу істерику. Будь-яка любляча сім’я намагається обмежувати кількість цукерок та шоколаду, які споживаються дітьми, однак проконтролювати цей процес всеціло, особливо коли солодощі у доступі, майже неможливо.

Втім, є більш хитрі методи зміщення фокусу дітей. Мова йде про домашній мармелад. Увесь фокус у тому, що ви готуєте його з натуральних інгредієнтів. Тобто із соку. Фрукт чи ягоду, який послужить основою для приготування смаколиків ви обираєте самостійно.

Такий мармелад виходить неймовірно ароматним, ніжним, м’яким і завжди користується популярністю серед діток. Спочатку ви можете спробувати зробити невеличку порцію, а якщо сподобається, зробити велику кількість даних виробів. Для приготування вам знадобиться досить скромний набір інгредієнтів. А от терпінням доведеться запастися, адже перший мармелад може вийти не прозорим або розчарувати іншими нюансами.

Інгредієнти

  • 200 мл ягідного сиропу (можна з варення) або соку
  • 2 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. агар-агара

Як приготувати смачний мармелад в домашніх умовах

Змішати в невеликій каструлі ягідний сироп із чайною ложкою агар-агару. Розмішувати до тих пір, поки не розчиняються грудочки. Залишити на 40 хвилин, щоб агар-агар набух.

Простий та корисний рецепт домашнього мармеладу

Поставити сироп плиту і довести масу до кипіння, помішуючи. Як тільки він закипить, одразу зняти з вогню. Важливо звернути увагу на пінку. Якщо вона утворюється, обов’язково її зніміть, інакше мармелад вийде мутним.

Простий та корисний рецепт домашнього мармеладу

Розлити масу по формах і залишити застигати приблизно на годину. Акуратно дістати мармелад із форм, за бажанням обваляти в цукровій пудрі чи цукрі.

Якщо ви хочете зробити неймовірно смачні солодощі, ви можете всередину форм також поставити горішки. Такий мармелад буде нагадувати турецький рахат-лукум.