|
06.03.2024 10:11

Це тістечко можна їсти без докорів совісті: рецепт до чаю не за всі гроші світу, за який талія подякує

Інгредієнти:

  • Кефір – 160 мл
  • Цукор – 100 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Борошно – 40 г
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло вершкове для змащування форм – 20 г
  • М’ята свіжа для прикраси – 1 гілочка

Приготування:

  1. Продукти краще дістати із холодильника заздалегідь, щоб під час приготування вони були кімнатної температури.
  2. Лимон ретельно вимийте.
  3. У глибоку миску вилийте кефір, додайте щіпку солі та цукор.
  4. З яєць акуратно відокремте білки від жовтків. Намагайтеся, щоб у білки не потрапив жовток, інакше вони не зіб’ються.
  5. Жовтки додайте до кефіру та перемішайте.
  6. З лимона, за допомогою дрібної тертки зніміть цедру, не торкайтесь білого шару. Розріжте лимон навпіл і вичавіть з нього сік у мисочку, має вийти близько 40 мл соку. Додайте цедру і сік лимона в миску до інших інгредієнтів.

    Рецепт простого лимонного тістечка в домашніх умовах

  7. Борошно просійте і вмішайте в жовткову масу до однорідної консистенції.
  8. Білки збийте міксером у пишну піну. Можна додати трохи солі, щоб білки збилися легше. Акуратно вмішайте збиті білки у жовткову масу. Поступово додайте білки та дуже акуратно перемішайте їх знизу вгору. Не використовуйте міксер – білки обпадуть і десерт не підніметься.
  9. Увімкніть духовку для розігріву до 160 градусів. Тісто повинно зберігати легкість білків і падати з лопатки великою краплею.

Випікання:

  1. Підготуйте форми. Щоб лимонні тістечка легко витягалися з форм, змастіть кожну вершковим маслом і обсипте цукром усередині з усіх боків. Наповніть форми тістом, акуратно розрівняйте все ложкою. Форми заповнюйте не до кінця, оскільки десерт трохи підніметься під час випікання.
  2. Наповнені формочки поставте в глибоке деко і заповніть його гарячою водою до половини форм. Поставте у розігріту духовку. Випікайте лимонні тістечка при 160 градусах протягом 40 хвилин.
  3. Потім акуратно дістаньте деко з водою та формами з духовки. Форми витягніть з води і дайте постояти 5-7 хвилин. За цей час суфле відійде від стін форм і його можна буде легко перекласти на тарілки. Накрийте форму з тістечком і переверніть її. Тістечко залишиться на тарілці.
  4. Лимонні тістечка готові до подачі! Прикрасьте їх свіжими ягодами чи м’ятою та подавайте до столу. Це той випадок, коли десерт справді тане у роті. Смачного!