Рубрики: Другі страви
15.10.2024 17:03

Як приготувати курячі котлети з сиром: легкий рецепт, який завжди знадобиться

Соковиті котлетки можна приготувати не лише з одного м'яса, а ще й з сирною начинкою. Зробити це можна прямо вдома легко та швидко. Для цього потрібно використати два види сиру.
Поділитися

Приготувати смачні курячі котлетки можна не лише з одного м’яса, а ще й з додаванням смачного сиру Філадельфія та зелені. Як саме це зробити розповіла кулінарна блогерка пані Юлія Стеганцева. Вона переконує, що для цих котлеток необхідно придбати одне велике куряче філе. Вже за допомогою великого тонкого ножа нарізати з того філе слайси (тобто, зробити тонкі зрізи шматочків м’яса).

З одного курячого філе може вийти дев’ять таких зрізів. Після цього, їх всі потрібно розкласти на дощечку, накрити харчовою плівкою та добре відбити кухонним молотком із обох боків. Це означає, що плівку потрібно буде знімати, шматочки перевертати, знов накривати плівкою і відбивати вже з іншого боку. Відбиті шматочки м’яса слід обробити паприкою та сіллю (по кількості за смаком).

Кулінари розповіли, як приготувати котлети з сиром та зеленню

Другий етап приготування таких котлеток складається з того, що слід зробити начинку. Для цього необхідно взяти сир Філадельфія (набрати повну столову ложку з гіркою) та сир Моцарела (порізати на тоненькі шматочки). Змішати обидва види сирів в одній тарілці, туди ж додати порізану петрушку, шпинат, видавити один зубчик часнику. Все це ретельно перемішати. Підготувати потрібно також і свіжий помідор, який слід просто нарізати шматочками. Начинка готова.

Формувати котлетки потрібно наступним чином: розстелити на стіл харчову плівку, туди розкласти куряче філе, а в кожне з них покласти по чайній ложці начинки, поряд додати по одному шматочку свіжого помідора. Всі ці м’ясні слайси слід закрутити, ніби як у сардельку. Потім покласти їх у морозильну камеру на 20 хвилин. Кожний м’ясний слайс слід формувати на окремій харчовій плівці. Це допоможе зафіксувати котлетку, щоб вона не розпалася. А можна спробувати і без плівки.

Перед тим, як почати панірувати сухарі, необхідно взяти три глибокі тарілки. В одну насипати борошна, в другу — розбити два курячих яйця й добре збити їх, у третю покласти панірувальні сухарі. Попередньо сформовані котлети необхідно дістати з морозилки. І робити наступні кроки: кожну котлетку вмочити з початку в борошно, потім в збиті яйця, потім обваляти в панірувальних сухарях. Далі обсмажити в олії на глибокій пательні. Оскільки котлетки не великі, вони приготуються дуже швидко. А завдяки такій начинці будуть мега соковитими й сподобаються всій родині. Також, можна вигадати й будь-яку іншу начинку на свій смак.