|
18.12.2023 18:52

Гості подумають, що ви замовили м’ясо в ресторані: рецепт дивовижної буженини з простої курячої грудки

Безумовно, гості завжди оцінять можливість спробувати вишукану страву на будь-якому святі. Як ніяк, але на її приготування в буденному житті йде дуже багато часу та сил, а тому займатися цим зазвичай просто нераціонально.

Свята ж володіють атмосферою та енергетикою, яка розташовує нас до доповнення святкового меню найрізноманітнішими ласощами та смаколиками, які піднімуть нам настрій та дозволять розслабитися і відпочити.

Зазвичай буженину готують зі свинини чи яловичини. Однак це доволі дороге м’ясо, і працювати з ним не так просто, через щільність, запах та інші нюанси. Курятина ж виходить відносно доволі бюджетним м’ясом, готується набагато швидше, і в цілому піддається обробці легше. Саме тому ми пропонуємо використати у цьому рецепті саме курку. Все що від вас потрібно — це придбати якісне філе та почати чаклувати над стравою.

Не забувайте, що секрет приготування даної страви криється у використанні великої кількості найрізноманітніших спецій. Обов’язково регулює те кількість гострих елементів, якщо ви не полюбляєте такі страви, або навпаки збільшуйте дозу перцю та паприки, якщо ви обожнюєте пряні закуски.

І головне — пам’ятайте, що у кожної господині може щось не виходити, і завжди можна спробувати ще раз.

Інгредієнти

  • куряче філе – 1 шт.
  • паприка
  • приправа для курки
  • зерниста гірчиця

Спосіб приготування смачної буженини

Для початку м’ясо необхідно про солити. Для цього добре його вимиваємо. Дістаємо контейнер, насипаємо в нього сіль, потім кладемо м’ясо і засипаємо зверху. У такому стані воно має побути декілька годин.

Буженина рецепт

Потім промиваємо від солі та висушуємо на серветках. З усіх сторін ретельно змащуємо м’ясо сумішшю паприки, приправи для курки та гірчиці.

Загортаємо спочатку в пергамент, потім — в фольгу. Духовку розігріваємо до 200 градусів, після чого ставимо мʼясо в духовку.

Як приготувати смачну буженину

Приблизно через 15 хвилин необхідно вимкнути духовку, але залишити м’ясо відпочити. Лише після цього можна діставати буженину, нарізати її та подавати на стіл.