Смачніше сосисок і магазинної ковбаси, і на все про все — декілька хвилин: домашня буженина на бутерброди

Буженина буде чудовим варіантом м'ясної нарізки на святковий стіл. Крім того, таку буженину можна використовувати, як м'ясо на бутерброди або салати.

Домашня буженина в духовці – це класична страва, яка готується зі свинини з використанням різних спецій та приправ. Вона має яскравий смак та аромат, ідеально підходить для прийому на заходах, урочистості або просто як основна страва на обід.

Історія буженини сягає своїм корінням в давнину. Спочатку ця страва готувалася методом збереження м’яса. Свіжа свинина нашаровувалася з сіллю та спеціями, а потім піддавалася процесу висушування та копчення. Такий спосіб приготування дозволяв зберегти м’ясо на довгий час, що було особливо актуальним у дні, коли не було доступу до холодильників. Буженина стала частиною національної кухні таких країн, як Україна, Болгарія, Польща та ін.

Інгредієнти

  • Свинина – 1 кг
  • Паприка – за смаком
  • Приправа каррі – за смаком
  • Часник — 4 зубчики
  • Вода – 100 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Як приготувати смачну буженину

Приступимо до маринування м’яса. Беремо цілий шматок свинини, не розрізаємо. У цьому й суть буженини – вона має бути приготована цілим шматком. Краще брати м’якоть із шийки. Там вона більш соковита та ніжна. Буженина, виготовлена ​​з шийки, вийде дуже смачною і не сухою. Посипаємо спеціями, видавлюємо часник.

Буженина в рукаві рецепт
Буженина в рукаві рецепт

Обтираємо свинину спеціями та часником з усіх боків. Прикладаємо трохи сили, щоб усі спеції добре проникли усередину шматка.

Поміщаємо замариновану свинину в пакетик так, щоб туди не потрапляло ні повітря, ні волога. У такому стані залишаємо м’ясо приблизно на ніч. Наступного дня можна буде розпочати другий крок приготування – засмаження.

Буженина
Буженина

Наступного дня дістаємо замариноване м’ясо і добре пакуємо у фольгу. Замотуємо дуже сильно, щоб при випіканні не виплив сік, так як він і надаватиме буженині соковитість і ніжність. Відправляємо нашу буженину в розігріту до 200 градусів духовку. До речі, загорнуту буженину потрібно покласти в ємність – казан, каструлю або глибоке деко.

Через годину після запікання доливаємо воду та залишаємо ще на 30 хвилин. Коли час минув, дістаємо буженину і даємо охолонути. Подавати на стіл можна як у гарячому вигляді, так і холодному. Смачного!

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?