|
04.01.2024 22:04

Ідеальний кляр для смаженої риби: навіть дешевий хек буде в ньому як дорогий осетр. Рецепт з 3 інгредієнтів

Щоб кляр вийшов пишним і повітряним, а при смаженні рум’яним, золотистим і трохи хрумким, необхідно знати всього 3 хитрощі від досвідчених господинь, які будуть корисні не тільки для приготування кляру для риби, але і для м’яса та овочів.

Перша хитрість

Білки та жовтки збиваються окремо, за методом бісквіта. В цьому випадку склад кляру може бути абсолютно будь-яким, головне жовтки розтерти з щіпкою солі, потім додавати рідкий інгредієнт (це може бути молоко, кефір або звичайна вода). Білки збиваються окремо до появи “піків” і тільки потім вводяться у кляр. Обов’язково перед тим як починати смажити рибу, кляру дають 10-15 хвилин постояти в холодильнику. У даному рецепті він виходить на диво пишним, повітряним, приємно похрумтить, прям як бісквіт!

Ідеальний кляр для смаженої риби

Друга хитрість

Використовувати у приготуванні кляру не просто молоко чи воду, а звичайну газировку, розведену з молоком 1:3. Кляр вийде повітряний, майже невагомий. Ідеально підходить для всіх морепродуктів – риби, креветок і т.д, овочів та відбивних з м’яса. Він залишатиметься ніжним навіть після того, як страва охолоне. Ви назавжди забудете такі визначення кляру, як “мучнистий” або “в’язкий”.

Ідеальний кляр для смаженої риби

Третя хитрість

Замість молока чи води використовуватиме приготування кляру кефір. Пропорція залежить від бажаної консистенції. Приготування: Збиваємо яйця, додаємо кефір та соду, гашену оцтом. Потім муку. Гасити соду краще в “тесті” – для більшої його пишності.

Ідеальний кляр для смаженої риби

Важливо!

Будь-якому кляру потрібно дати постояти в холодильнику хоч би 10-15 хвилин. Борошно має “розійтися” і тоді кляр буде пишним. Якщо хочете тонший кляр, то можна починати смажити рибу, м’ясо чи овочі відразу ж.

Пропорції ідеального кляру з 3 інгредієнтів:

На 100 мл рідини: 1 яйце, 60 г борошна пшеничного, щіпка солі до смаку. Можна додати куркуму та крохмаль.

Ідеальний кляр для смаженої риби

Також дивіться відео, як приготувати макарони Болоньєзе