Секретний рецепт, який підкорить ваших домашніх: червона риба під вершково-морквяним соусом

Риба – особливо червона завжди є гарним варіантом для вечері та обіду, адже вона корисна, ситна та добре впливає на організм. Риба корисна для мозку – всі чули цю фразу в дитинстві. Але це частково правда.

Загалом вважається, що будь-яка риба є набагато корисніше ніж м’ясо. Це не дивно, адже риба легше сприймається організмом і не вважається важкою їжею. А червона риба загалом є ідеальним інгредієнтом. До того ж її можна поєднати й з гарніром і з овочами.

Запечена червона рибка

Рибу можна запікати, варити, смажити. Адже вона в будь-якому вигляді є смачною і корисною і навіть можна не додавати до неї різні спеції та соль. Але наш сьогоднішній рецепт передбачає багато додаткових інгредієнтів до сьомги, яку ми беремо за основу. Тож, нам знадобляться такі інгредієнти як:

  • Сьомга – 2 шматки
  • Спаржа – 500 грамів
  • Морква – 1 штука
  • Цибуля – 1 штука
  • Вершки – 15-20% – 250 грамів
  • Зелень – за смаком
  • Спеції – також до смаку (можна брати чорний перець, спеції для риби)
  • Сіль
  • Рослинна олія

Спаржу варто промити та викласти на противень. А от рибку потрібно спершу замаринувати, для цього посипаємо її спеціями й сіллю. Туди ж нарізаємо цибулю. Але цибулю викладаємо зверху спаржі. А поки маринується рибка, куди ми ще додали трохи олії, аби вона краще промаринувалась, варто взятися за соус.

Для соусу нам потрібно взяти блендер та зробити з моркви пюре, а потім додати туди ж вершки, сіль, зелень та приправи за смаком. Збиваємо всю цю масу, але зауважте, вона має бути рідкою

Червона риба під соусом

Коли в нас все готове, викладаємо на рибку на противень, заливаємо соусом  відправляємо запікатися у духовку. Готуйте заздалегідь розігрітою до 180° духовці, приблизно 25-30 хвилин.

Через вказаний час страва готова для вживання і красивої подачі на стіл під якийсь смачний напій.

Схожі статті

Цей інгредієнт у фарш майже ніхто не додає, і дарма: котлети стають пишними та соковитими

Є три різні способи та інгредієнта, які допоможуть зробити будь-який сухий фарш більш соковитим. У результаті й самі котлетки вийдуть такими, що танутимуть в роті.

Рецепт котлет з їдальні 90-х років: всі про нього забули, а дарма – дуже смачно і бюджетно

Ці котлетки можна приготувати легко та швидко. Зробити це зможе навіть та господиня, яка не сильно вміє та любить їх готувати. Все тому, що рецепт мега простий!

Євген Клопотенко назвав себе божевільним, бо посмажив банани з цибулею на сковороді

Євген Клопотенко запропонував українцям обсмажити банани з червоною цибулею. Хто не може собі цього уявити, може побачити це на власні очі. Адже шеф-кухар зняв і виклав відео. Це мішлен.

Як приготувати курячі котлети з сиром: легкий рецепт, який завжди знадобиться

Соковиті котлетки можна приготувати не лише з одного м'яса, а ще й з сирною начинкою. Зробити це можна прямо вдома легко та швидко. Для цього потрібно використати два види сиру.

Рецепт, якому мене навчила бабуся! Швидко, просто та неймовірно смачно! На вечерю

Мʼясні фрикадельки з сиром у вершково-грибному соусі виходять дуже соковитими та смачними. Родзинкою страви є саме сир, який знаходиться в самому "серці" фрикадельок.

Це ще краще, ніж “Королівський”: Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати майонез, від якого не гладшають

Суддя проєкту "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво приготував майонез із варених яєць. Він запевняє, що від такого соусу неможливо набрати вагу, але при цьому, це дуже смачно.