Рубрики: Другі страви
10.01.2024 12:57

Сирна хрустяшка в ідеальній паніровці: близькі попросять добавку, тому готуйте одразу подвійну порцію

Легка та смачна закуска на будь-який випадок – сирні палички! Така страва відмінно підійде для посиденьок з друзями чи перегляду фільму всією родиною. Сирні палички виходять смачні, хрусткі та ніжні.
Поділитися

Готується дуже просто і швидко, можна у помічники взяти дітей, їм неодмінно сподобається допомогти вам у приготуванні. До паличок можна подати різні соуси на власний смак. Усі любителі сиру обов’язково оцінять таку закуску!

Сирні палички – це популярна страва, що складається з тіста, змішаного із сиром та випеченого до золотистої скоринки.

Історія цієї страви походить від Італії, де вона носить назву “гришини”. Гришини славляться своїм хрустким і ароматним смаком, і, ймовірно, були винайдені в Середньовіччі італійськими хлібцями для того, щоб використати залишки тіста.

Сирні палички отримали свою назву через те, що основним інгредієнтом є сир. Вони можуть бути виготовлені з використанням різних видів сиру, таких як чеддер, пармезан, гауда або навіть суміші декількох видів.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 3 шт
  • Сир моцарелла – 400 г
  • Панірувальні сухарі – 200 г
  • Борошно пшеничне – 2 ст.
  • Часник сушений – 1 ч. л.
  • Паприка – 0,5 ч.л.
  • Олія рослинна – 4 ст.

Як приготувати смачні сирні палички

Сир моцареллу необхідно нарізати на великі брусочки, завтовшки приблизно 1,5 см.
У миску висипати панірувальні сухарі, додати сушений часник, паприку і все перемішати.

Ідеальні сирні палички. Приготуйте смачну закуску вдома своїми силам

В окремій мисці необхідно збити за допомогою виделки курячі яйця. Потім по черзі взяти шматочок сиру, обваляти спочатку його в борошні, потім вмочити в яйці та паніровці. Далі знову в яйці та паніровці. Таким чином виходить подвійне панування, щоб сир у процесі смаження не випливав назовні. Все те ж саме зробити з іншими брусками сиру.

Готуємо смачні, ароматні й хрусткі сирні нагетси

На сковорідку (або казан) налити олію і добре розігріти. Потім акуратно відправити сирні палички в киплячу олію (надто сильний вогонь не робіть, щоб панування не згоріло). Смажити з двох боків до рум’яної скоринки. Приготовлені сирні палички викласти на серветку, щоб зайва олія пішла і подати до столу з улюбленим соусом.