Рубрики: Другі страви
29.01.2024 15:58

За цією смакотою не доведеться їхати до Туреччини: булочки, що на смак як круасани — турецький рецепт

Що може бути смачніше за апетитну домашню плюшку з кунжутом і гарячим чаєм? Тільки, якщо вам запропонують одразу дві. Особливо приємно їсти їх на сніданок.
Поділитися

З вершковим маслом випічка стає ще смачнішою, адже воно тане і від цього випічка стає ще ароматнішими. Тож саме час спробувати приготувати плюшки за нашим рецептом. Якщо у вас є вдома хлібопічка, то замісити тісто вам не важко – за вас це зробить машина. Залишиться тільки розкотити коржики, змастити їх олією і посипати кунжутом із цукром. Також можна просто купити листкове тісто.

Зазвичай плюшкам надають форму серця. Наприклад, саме так виглядає знаменита турецька. Але це зовсім необов’язково. Хоча, ми докладно опишемо, як сформувати випічку, ви можете без зазріння совісті зробити її у вигляді рогалика або навіть равлика. Це зовсім не вплине на смак!

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 1 шт
  • Молоко – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 475 г
  • Вершкове масло – 60 г
  • Дріжджі сухі – 10 г
  • Кунжут – 1 щіпка
  • Цукор – 160 г
  • Олія рослинна – 100 мл
  • Сіль – 10 г

Рецепт приготування смачних булочок

Підготуйте всі інгредієнти для приготування домашніх плюшок. Тісто ми замішуватимемо в хлібопічці. Для цього викладіть інгредієнти у наступній послідовності: молоко, борошно, вершкове масло, яйце, цукор, сіль та дріжджі. Увімкніть режим тісто та готуйте згідно з інструкцією.

Рецепт приготування булочок

Після того, як пролунає сигнал про закінчення, вийміть його із хлібопічки. Готове тісто викладіть у миску, змащену олією, накрийте рушником і дайте піднятися. Робочу поверхню посипте борошном. Тісто розділіть на невеликі однакові кульки.

За допомогою качалки розкотіть кожен у коржик, змастіть його за допомогою силіконового пензлика олією, посипте цукром і кунжутом.

Кожен корж згорніть рулетом, складіть навпіл, щоб шов виявився всередині. Кінці притисніть та защипніть. Гострим ножем зробіть розріз із боку згину, не дорізаючи до защипа 1,5-2 див. Так сформуйте всі плюшки.

Духовку заздалегідь розігрійте до 210 °С. Деко вистеліть пергаментом, змащеним олією. Викладіть плюшки, накрийте рушником і заберіть у тепле місце на 20 хвилин.

Рецепт булочок як в Туреччині

Деко з плюшками поставте на середній полицю духовки і випікайте до золотистого кольору 35 хвилин. Злегка остудіть і подавайте їх із вершковим маслом до чаю або ранкової кави.