|
02.04.2024 09:57

Досить купувати! Як зробити хрусткі сухарики в домашніх умовах: все під контролем – форма та смак

Сухарики сьогодні один із найпопулярніших продуктів. Багато хто любить похрумтіти ними перед телевізором під час перегляду улюбленої передачі або фільму. Часто вони зустрічаються як допоміжний інгредієнт у рецептах салатів та інших страв. Сьогодні сухарики можна купити у будь-якому магазині, але можна приготувати і в домашніх умовах. У цьому є багато переваг: по-перше, ви можете зробити сухарики різної форми, з пшеничного або житнього хліба, а також регулювати кількість спецій на свій смак. Дома ви точно знатимете, що входить до їх складу, тому такі сухарики сміливо можна давати дітям.

Інгредієнти:

  • Хліб житній чи пшеничний
  • Рослинна олія – 1 ст.л.
  • Спеції – за смаком (гірчиця, хрін, васабі, сушений часник, копчена паприка, прованські трави тощо)

Приготування:

У цьому рецепті використовується бородинський хліб, але можна взяти будь-який пшеничний чи житній.

Хрусткі сухарики з різними смаками: простий та швидкий рецепт

Нарізаємо хліб на смужки, кубики чи платівки, як вам більше подобається. Перекладаємо заготовку на лист, покритий пергаментним папером.

Підсушуємо в духовці при температурі 170 ° C (340 ° F) приблизно 10-12 хвилин.

У цей час зробимо заправку для сухариків. Їх буде два види – з копченою паприкою та часником і з гірчицею. Також можна зробити сухарики з хріном, прованськими травами чи васабі.

У дві піали наливаємо по 1 ст. рослинного масла. У першу додаємо сушений часник 0,5 ч.л. (замість сушеного часнику можна додати свіжий часник) та копчену паприку 0,5 ч.л.

Хрусткі сухарики з різними смаками: простий та швидкий рецепт

У другу гірчицю до смаку. Все перемішуємо до однорідності.

Хрусткі сухарики з різними смаками: простий та швидкий рецепт

У цей час приготувалися сухарики. Поділяємо їх на дві частини. Перекладаємо у пакети. У перший виливаємо заправку з паприкою та часником, у другий з гірчицею.

Ретельно перемішуємо.

Хрусткі сухарики з різними смаками: простий та швидкий рецепт

Сухарики з гірчицею. Знову викладаємо сухарики на лист. Можна їх перемішати, а можна окремо. Випікати ще 5-8 хвилин при 170 °C (340 °F).

Домашні сухарики готові!