Рубрики: Святковий стіл
14.12.2023 14:59

Приготувати канапки можна не тільки з ікрою: рецепт закуски по-новому, яка ще смачніша, хоч і бюджетна

Рекомендуємо приготувати жульєн. Це дуже смачна, ситна, соковита та ніжна страва, яку ви можете приготувати як закуску на свій святковий стіл.
Поділитися

Жульєн у тарталетках – це класична французька страва, що складається з основного інгредієнта, зазвичай курячого м’яса або грибів, запеченого з соусом на основі вершків у тарталетках.

Історія страви не має точних даних, проте жульєн, як гастрономічне поняття, вперше з’явився у французькій кухні у XIX столітті. Ім’я “жульєн” походить від французького слова “julienne”, що означає подрібнені овочі або м’ясо, нарізані тонкими смужками.

Жульєн у тарталетках прикрасить ваш стіл і приємно здивує гостей та близьких своїм смаком. Але його також можна наносити на хліб чи брускетту. Настільки вдало підібрані інгредієнти чудово поєднуються і утворюють ідеальний смак. Приготовлений за таким рецептом жульєн стане чудовою та оригінальною закускою. Готується страва досить просто, тому його приготування не займе у вас багато часу. Обов’язково приготуйте жульєн за нашим рецептом і ви зможете здивувати ваших гостей надзвичайно смачною закускою.

Інгредієнти

  • Куряче філе – 300 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Гриби – 250 г
  • Сметана – 100 г
  • Борошно кукурудзяне – 0.5 ст.
  • Сир твердий — 100 г
  • Сіль і перець – за смаком

Як приготувати смачну закуску на Новий рік 2024

Куряче філе промиваємо під водою і обмочуємо сухим паперовим рушником. Гриби так само промиваємо під водою, а цибулю очищаємо від лушпиння. Тепер беремо гриби, курячі грудки і цибулю нарізаємо невеликими кубиками.

Найкращий рецепт жульєну з куркою та грибами

Далі беремо сковороду, ставимо на плиту, наливаємо 2-3 столові ложки олії і добре розігріваємо. Викладаємо подрібнену цибулю на сковороду і злегка обсмажуємо, після чого додаємо шматочки курячого філе. М’ясо з цибулею залишаємо трохи тушкуватися у власному соку.

Додаємо в сковороду з м’ясом та цибулею гриби, ретельно перемішуємо. Іноді всі інгредієнти в сковороді необхідно помішувати. Тепер солимо до смаку, додаємо чорний мелений перець та інші спеції. Додаємо сметану або вершки і тушимо все під кришкою до випаровування рідини. Коли майже вся рідина випарувалася, додаємо половину столової ложки кукурудзяного борошна, ретельно все перемішуємо, тушкуємо приблизно хвилину і знімаємо з вогню.

Найкращий рецепт жульєну з куркою та грибами

Твердий сир натираємо на великій тертці. Беремо посуд та накладаємо начинку, але без гірочки, запікатимемо в духовці.

Тепер посипаємо твердим натертим сиром. Відправляємо у заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 10 хвилин. Виймаємо з духовки та можна подавати до столу. Такий жульєн неймовірно смакує не тільки на бутербродах, але і в тарталетках чи булочках. Приємного вам апетиту!