|
27.12.2023 19:39

Найкращий новорічний рецепт: півкіло філе, два апельсина, і гості в захваті – неймовірне поєднання смаків

Святковий салат з апельсинами — це доволі нестандартне поєднання, яке одразу може викликати здивування, а потім захоплення та звикання.

Для того, щоб страва вийшла дуже смачною, необхідно обрати солодкі апельсини, які матимуть приємно нотку кислинки.

При цьому даний рецепт завжди можна доповнити своїми інгредієнтами. Наприклад, посипати салат подрібненими горіхами або пластівцями мигдалю.

Також не буде зайвим додати подрібнену зелень. Неймовірно смакує базилік. Замість майонезу можна використати соус на основі грецького йогурту або навіть кефіру. Але в цілому це залежить лише від господині та її смаків.

Інгредієнти

  • Куряче філе – 250 г (1 шт.)
  • Апельсин – 260 г (1 шт.)
  • Сир плавлений – 75 г (1 шт.)
  • Яйця – 3 шт.
  • Майонез – 60-80 г
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Перець чорний мелений (за бажанням) – 1/4 ч. ложки

Найкращий новорічний рецепт з апельсинами

У каструлі кип’ятимо воду, додаємо сіль. Опускаємо філе у каструлю з водою. Варимо на невеликому вогні протягом 20 хвилин після закипання води. Готове філе остудити, можна прямо в бульйоні.

Варені яйця і плавлений сир натираємо на великій тертці. Апельсин очищаємо від шкірки, розбираємо на часточки. Частки очищаємо від білих плівок. М’якуш апельсина нарізаємо невеликими шматочками.

Новорічний салат на святковий стіл

Готове куряче філе нарізаємо невеликими кубиками. Одне яйце поділяємо на жовток та білок. Жовток натираємо на дрібній тертці. Білок та інші яйця натираємо на великій тертці.

На тарілку для подачі встановлюємо кулінарне кільце. Першим шаром викладаємо куряче філе. Змащуємо майонезом. Апельсин викладаємо наступним шаром. Майонезом змащувати не потрібно.

Викладаємо натертий плавлений сир. Змащуємо майонезом, трохи присолюємо і за бажанням посипаємо чорним перцем. Викладаємо шар натертих яєць, змащуємо майонезом і трохи солимо. Посипаємо салат натертим на дрібній терці жовтком.

Новорічний салат на святковий стіл

Відправляємо салат у холодильник на 30-40 хвилин. Потім акуратно знімаємо кільце та подаємо салат до столу.