Без майонезу та рису: рецепт неймовірного крабового салату по-новому для вечері та святкового столу

Крабовий салат — це класика святкового столу. Він робиться доволі просто, швидко і має дуже насичені смакові властивості, які гарантували йому місце у серцях багатьох родин.

Крабовий салат можна зарахувати до списку традиційних страв, які прикрашають святковий стіл у багатьох сім’ях. У класичному варіанті він містить рис, і тому виходить дуже ситним та поживним. У поєднанні з яйцями він створює ніжну консистенцію салату. А ось соковитість та яскравість страві забезпечують кукурудзу та огірок, вони приємно хрумтять у салаті, надають нотки свіжості як у смаку, так і в ароматі.

Головним інгредієнтом, без якого не обходиться будь-яка варіація цієї страви, є крабові палички. Від них залежить смак та зовнішній вигляд салату, тому вони повинні бути якісними, з великою кількістю білка, низьким вмістом крохмалю та гарною структурою. Страву можна зробити більш насиченою та пікантною, додавши в нього подрібнений свіжий часник і цибулю. При правильному доборі компонентів та використанні їх у потрібних пропорціях, салат виходить гармонійним та збалансованим на смак.

Класичний крабовий салат відмінно поєднується з овочами, такими як огірки, помідори, цибуля, зелень, а також соусами на основі йогурту або майонезу. Можна подавати салат як гарнір до м’яса чи риби, а також у вигляді самостійної страви.

Крабовий салат традиційно подається в глибокій мисці або на плоскій тарілці. Можна прикрасити страву свіжою зеленню, кунжутом або скибочками лимона для надання йому апетитного зовнішнього вигляду.

Інгредієнти

  • крабові палички – 230 г
  • кукурудза консервована – 1 банка
  • цибуля зелена – пучок
  • огірки – 2-3 шт.
  • яйця відварені – 3 шт.
  • перець/сіль – за смаком
  • майонез або йогурт+гірчиця

Як приготувати смачний крабовий салат без рису

Яйця відваріть і наріжте кубиком. Крабові палички також поріжте кубиком разом із огірками.

Крабовий салат рецепт
Крабовий салат рецепт

Викладіть всі інгредієнти в миску, заправте соусом, додайте сіль, перець і перемішайте.

Літній крабовий салат
Крабовий салат без майонезу 

Для того, щоб приготувати смачний соус, який замінить майонез, змішайте йогурт з гірчицею, можете додати трохи меду та спецій. Також не буде зайвим часник, який надасть приємного аромату вашій страві. Смачного!

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.