|
08.03.2024 11:49

Просто складіть все у пляшку. Зельц, якого треба готувати одразу 2 порції: краще будь-якого покупного балика

Інгредієнти:

  • 1,5 кг курки
  • 35 г желатину
  • 4 зубчики часнику
  • 3 лаврових листи
  • 1 ст. ложка солі
  • 10 шт. чорного перцю в горошку

Підготовка:

Для початку підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування зельцю в пляшці. Важливо обрати якісні та свіжі продукти для смачної страви. Першим кроком буде підготовка водяної бані, для цього підготуйте велику каструлю та налийте в неї трохи води. Зверху, на цю конструкцію поставте зверху меншу каструлю. Водяна баня готова, проте слідкуйте за тим, щоб верхня каструля не торкалась дна великої каструлі.

Домашній зельц в пляшці: просто та нереально смачно

Приготування:

Курку добре випийте та просушіть за допомогою паперового рушника. Після цього поділіть курку на частини. Перекладіть всі шматки в каструлю, що стоїть на паровій бані. Сюди ж всипте сіль, перець, додайте лавровий лист і желатин. Увімкніть максимальний вогонь і дочекайтесь кипіння. Як тільки вода закипить, зменште вогонь до мінімуму (на помірний), накрийте кришкою і залиште на вогні протягом 3 годин. Після цього зніміть кришку і поперегортайте усю курку. За необхідності, підливайте воду в нижню каструлю, але слідкуйте, щоб вона не википала за межі. Через ще три години зніміть курку з вогню. Викладіть курку на дошку для нарізання і зніміть приготоване м’ясо з кісток.

Завершальний етап:

Візьміть пластикову пляшку та відріжте від неї горло, викладіть всередину шматочки приготованої курки. У бульйон, в якому варилася курка додайте сіль. Часник подрібніть за допомогою пресу, або ж мілко наріжте і також додайте в каструлю. Процідіть бульйон. Добре підсоліть бульйон, так зельц вийде смачнішим. Перелийте бульйон в пляшку з м’ясом. Накрийте пляшку харчовою плівкою і відправте в холодильник на мінімум 10 годин. На наступний день звільніть вміст пляшки. Розріжте готовий зельц на порційні шматочки та викладіть на тарілку для подачі. Смачна страва готова до святкового столу. Смачного!