Рубрики: Випічка
12.09.2024 07:34

Кружка кефіру, борошно та 1 яйце! Можна пекти ці неймовірні булочки через день — ідеально до кави та чаю

Улюблений чай або ароматна кава — це чудовий початок ранку. Але він буде ще кращим, якщо на сніданок з'їсти смачні булочки. Ідеально, якщо вони домашні, а не магазинні. Готуються вони досить просто!
Поділитися

Магазинні солодощі та випічка зазвичай дуже смачні. Але часто вони готуються з інгредієнтів, регулярне споживання яких точно не сподобається людському організму. То чому б не готувати смаколики до чаю прямо вдома? Тим паче витрачати на це потрібно мінімум часу та продукти, доступні кожній українській господині. З їхнім списком ви можете познайомитися нижче.

Інгредієнти для приготування тіста на смачні булочки до кави та чаю

Перед приготуванням необхідно дістати яйце та кефір з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Після цього розтопіть вершкове масло та змішайте його в мисці з усіма переліченими інгредієнтами, крім борошна і дріжджів. Коли консистенція стала однорідною, до миски можна всипати дріжджі. Далі поступово всипайте борошно та замішуйте тісто.

Після завершення усіх етапів тісто має бути м’яким і трішки липнути до рук. Саме тому борошно потрібно всипати поступово: іноді його може знадобитися менше. Якщо помічаєте, що маса стає занадто щільною, то можна не використовувати залишок борошна. Готове тісто треба поставити у тепле місце на 1.5-2 години, попередньо накривши миску рушником.

Прості булочки на кефірі, якими можна здивувати рідних і нежданих гостей

Коли тісто збільшилося вдвічі, то можна продовжувати приготування. Застеліть деко або форму пергаментом, розділіть тісто на 10-15 частин та сформуйте з кожної булочку. Заготовки потрібно викладати на деко з проміжком близько 6 см. Накрийте їх рушником та увімкніть духовку на 180 °C. Поки вона розігрівається, приготуйте посипання, взявши для нього:

  • 80 г борошна;
  • 50 г цукру;
  • 40 г масла;
  • 40 мл молока;
  • 1 жовток.

У цьому випадку масло має бути холодним. Його необхідно перетерти до дрібної крихти разом із борошном та цукром. Жовток і молоко треба збити вінчиком та помазати цією масою булочки зверху. А крихтою їх потрібно посипати. Після цього можна ставити булочки випікатися на 25-35 хвилин (готовність буде зрозумілою по золотистому кольору).