Рубрики: Випічка
17.12.2023 16:05

Обов’язково збережіть цей рецепт: запашний та ніжний пиріг з мандаринами, що прикрасить новорічний стіл

Ніжний та соковитий пиріг, який тане в роті. Запечені мандарини надають пирогу родзинки, неповторного смаку та аромату. Запевняємо, ви будете задоволені результатом.
Поділитися

Чудовий пиріг, що підкорить вашу родину своїм незрівнянним цитрусовим ароматом. Ви не встигнете витягти його з духовки, як аромат мандаринів заполонить всю вашу оселю. А охочих його скуштувати доведеться виганяти з кухні. Приготуйте цей пиріг один раз й його рецепт назавжди залишиться у вашій родині.

Інгредієнти

  • Яйця – 3 штуки;
  • Цукор – 90 грамів;
  • Ванільний цукор – 10 грамів;
  • Вершкове масло – 80 грамів;
  • Борошно – 120 грамів;
  • Розпушувач – 1 чайна ложка;
  • Сіль – щіпка;
  • Мандарини – 5-6 штуки.

Інструкції з приготування

У глибоку миску розбиваємо яйця. До них додаємо цукор, ванільний цукор та сіль. Збиваємо яєчну масу 3-5 хвилин до повного розчинення цукру та появи піни. Додаємо розтоплене вершкове масло кімнатної температури та перемішуємо. Змішуємо борошно та розпушувач. З’єднуємо сухі та рідкі інгредієнти. Гарно перемішуємо тісто.

Рецепт приготування запашного пирога з мандаринами

Мандарини очищуємо від шкірки та розрізаємо посередині. Краще обирати солодкі мандарини без кісточок. Дно форми діаметром 20-22 сантиметри застилаємо пергаментом, а боки змащуємо вершковим маслом та трохи присипаємо борошном.

Рецепт приготування запашного пирога з мандаринами

Викладаємо мандарини на дно форми зрізом донизу. Заливаємо їх тістом та розрівнюємо його зверху ложкою або лопаткою. Або просто потрясіть форму. Випікаємо пиріг у заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів, 35-45 хвилин. Перевіряйте готовність випічки дерев’яною зубочисткою, або сірником.

Рецепт приготування запашного пирога з мандаринами

Готовий пиріг відразу не витягайте, дайте йому охолонути у формі. Пиріг можна прикрасити цукровою пудрою. Смачного!