З однієї капусти – гора смачних оладок: цікава альтернатива звичним дерунам з бюджетних продуктів

Швидка, бюджетна та проста страва, яке може стати улюбленим варіантом для сімейних обідів або сніданків. Тож, скоріше спробуйте приготувати цей кулінарний шедевр.

Приготувати оладки з капусти – це чудова ідея. Адже вони виходять дуже смачні та гідно конкурують зі звичними дерунами, а собівартість приготування дуже низька. Це смачна та неймовірно проста страва, яка може бути чудовим варіантом для сніданку, ланчу або перекусу.

Цю страву можна модифікувати за своїм смаком, додаючи різноманітні інгредієнти, такі як тертий сир чи свіжі трави. Також оладки можна подавати з соусами чи несолодким йогуртом.

Інгредієнти

Для оладок:

  • Капуста – 0,5 качана, приблизно 500 грамів
  • Яйце – 2 штуки;
  • Борошно – 2-3 столові ложки;
  • Сіль, перець – на свій смак;
  • Рослинна олія – для смаження.

Для соусу:

  • Майонез – 60 грамів;
  • Сметана – 60 грамів;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Зелень кропу – 5-10 грамів.

Інструкції з приготування

Шинкуємо капусту та додатково подрібнюємо її ножем. Перекладаємо до миски, додаємо сіть та перець й гарно мнемо капусту руками. Залишаємо на 15 хвилин. Збиваємо яйця до однорідності та додаємо їх до капусти. Додаємо борошно та гарно перемішуємо. Залишаємо їх ще на 10 хвилин.

Простий рецепт приготування капустяних оладок
Простий рецепт приготування капустяних оладок

До цих оладок ідеально пасує сметанний соус. Для цього до майонезу додаємо сметану, вичавлюємо, або натираємо на дрібній терці часник, дрібно нарізаємо крім та все гарно перемішуємо.

Простий рецепт приготування капустяних оладок
Простий рецепт приготування капустяних оладок

Смажимо оладки. На розігріту пательню викладаємо по столовій ложці тіста. Смажимо на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків. Готові оладки викладаємо на паперові рушники, щоб вони увібрали зайвий жир.

Простий рецепт приготування капустяних оладок
Простий рецепт приготування капустяних оладок

Не соромтеся експериментувати і додавати інші інгредієнти за своїм смаком, наприклад, тертий сир чи зелень. Смачного!

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.