Готую на кожне свято, бо гості чекають на нього: улюблений рецепт закускового пирога з грибами у духовці

Дуже смачний пиріг, що стане прикрасою святкового столу, а готується дуже просто. Гості розберуть його за кілька хвилин та засиплють вас компліментами.

Інгредієнти

Для тіста:

  • Борошно -300 грамів;
  • Вершкове масло – 100 грамів;
  • Сіль – 1/3 чайної ложки;
  • Розпушувач -1/3 чайної ложки;
  • Сметана -150 грамів.

Для начинки:

  • Печериці – 500 грамів;
  • Цибуля – 2 штуки;
  • Яйця -3 штуки;
  • Сметана -150 грамів;
  • Чорний перець – на свій смак;
  • Сіль -1/2 чайної ложки;
  • Сир -150 грамів.

Інструкції з приготування

Для тіста просіюємо борошно. Беремо холодне вершкове масло (з морозилки) та натираємо на терці. Додаємо сіль та розпушувач. Вливаємо сметану, можна брати будь-якої жирності. Та гарно вимішуємо тісто. Прибираємо тісто у холодильник на 30 хвилин.

Простий рецепт приготування ніжного пирога з грибами
Простий рецепт приготування ніжного пирога з грибами

Поки готуємо начинку. Для цього миємо та нарізаємо свіжі шампіньйони. Їх можна замінити на будь-які інші гриби. Нарізаємо гриби кубиком. Дрібно нарізаємо цибулю. На пательні спочатку обсмажуємо спочатку цибулю до напівпрозорості. Потім додаємо гриби та смажимо, поки вони не зменшаться в об’ємі. Приблизно 3-5 хвилин. знімаємо з вогню та перекладаємо у глибоку миску. Даємо начинці охолонути. Додаємо сирі яйця, сметану та натертий твердий сир. Трохи сиру залиште, щоб посипати пиріг зверху. Солимо та перчимо начинку та перемішуємо її.

Простий рецепт приготування ніжного пирога з грибами
Простий рецепт приготування ніжного пирога з грибами

Розкачуємо тісто у пласт. Змащуємо форму рослинною олією. Перекладаємо тісто у форму та розрівнюємо її руками. Виливаємо начинку та розрівнюємо її ложкою. Присипаємо пиріг зверху сиром. Випікаємо у заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів, приблизно 35-40 хвилин. Орієнтуйтеся на особливості своєї духовки. Дайте охолонути пирогу у формі. Смачного.

Простий рецепт приготування ніжного пирога з грибами
Простий рецепт приготування ніжного пирога з грибами

Схожі статті

Ексклюзивний рецепт від Тіни Кароль: смачна сирна паска на Великдень – з такою впорається кожна господиня

Великдень вже на носі, тож для цієї світлої події варто заздалегідь підготувати рецепти різноманітних смаколиків. Пропонуємо до вашої уваги секрет приготування сирної паски за рецептом Тіни Кароль.

Готую цей простий фруктовий тортик, коли гості завітали зненацька: для смаколика навіть міксер не потрібен

Ми поділимось з вами секретом приготування просто фруктового тортика, що неодмінно стане прикрасою будь-якого святкового столу. Це чудовий десерт нашвидкуруч, для якого навіть міксер не знадобиться.

За рецептом цього салату полюють всі господині: щоразу готую величезну миску – салат “Мілан”

Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати святковий салат "Мілан" та розкриємо секрет найкращого домашнього майонезу всього за 5 хвилин. За цими рецептами полюють всі досвідчені господині!