Рубрики: Lifestyle
14.10.2024 21:04

Імена в стилі “ретро” знову в тренді: як назвати дівчинку та хлопчика у 2025 році

Дослідники прогнозують, що у новому 2025 році новонароджених дітей називатимуть іменами в стилі "ретро". Ще будуть популярні ті імена, які містять в собі гавайський стиль.
Поділитися

Часи змінюються, а разом із тим і змінюється те, якими іменами називають новонароджених дітей. Сучасні батьки в Україні вже давно забули про імена, які були модні, наприклад, у 80-х чи 90-х роках. До того ж, все частіше дітей в Україні називають взагалі закордонними іменами, як Моніка, Афіна, Мілана. Прогнозується, що вже у наступному, 2025 році, у нашій країні розпочнеться мода на ретро-імена. І найчастіше, дівчаток називатимуть такими іменами, як Бріді, Елсі, Неллі, Мерфі та Ріплі, а хлопчиків: Малакай, Коа та Отто. Такі прогнози озвучує міжнародне видання Today, журналісти якого поспілкувалися з дослідницею дитячих імен Лаурою Ваттенберг.

За її словами, наступного року для дівчаток будуть популярні старомодні прізвиська, як Голді, Берді, Елсі та Неллі. В цих іменах міститься ретроспективний звук, але в певному мініатюрному стилі. Навіть такі імена, як Мерфі та Поппі уже дуже сильно набирають обертів. І навіть “хлопчачі” прізвиська для дівчат, як Стіві та Скотті, у багатьох випадках обираються батьками для їхніх доньок.

Експерти назвали популярні дитячі імена, які повертаються у моду 

Ще одна новинка — популярними по всьому світу будуть імена, які звучать по-гавайські. Такі імена не обов’язково мають походити чи асоціюватися з Гаваїв. Скоріше всього те, що є в іменах, які схожі на гавайські (звуки в них манять людей). Наприклад, Лейлані, Кехлані, Мілані, Айлані. Стосується така гавайська тенденція й імен для хлопчиків. Їх найчастіше можуть називати: Майло, Отто, Космо, Лео та Мілоша. Ще 20 років тому такі імена звучали досить весело, але вважалося, що це занадто. Нині ж, це абсолютна нормальна тенденція називати хлопчиків саме так.

Лаура Ваттенберг підкреслює, що в таких іменах людей манить плавний звук, який наповнений голосними. Також, вони звучать не так, як традиційні імена в англійській мові. У цих іменах є свіжий “ритм”.