Рубрики: Новини
01.08.2024 19:38

Травесті-діва Монро сама не своя після останніх новин з України: “В мене переселився дух Ірини Фаріон”

Ідея перейменування вулиць викликала серед українців не менше суперечок, ніж мовне питання. Через суспільний резонанс про власну позицію розповіла також діва Монро.
Поділитися

Після 24 лютого у свідомості українців значно змінилося сприйняття багатьох речей. Якщо раніше російська мова сприймалася багатьма ледь не на рівні другої державної, то зараз у суспільстві такі ідеї існують хіба що на маргінальному рівні.

Натомість все частіше люди задумаються про необхідність українізації. І це стосується не лише використання української мови, але й позбування тих назв та пам’яток, які роками планомірно нав’язувалися нам так званим “старшим братом”.

Особливо бурхливі дискусії з цього приводу вирують в Одесі. І хоча до цієї суперечки долучилася навіть не більша частина міста, вона все одно лунає на всю Україну. Почула цю дискусію навіть травесті-діва Монро, яка проживає у Києві.

Травесті-діва Монро відреагувала на ідею перейменування вулиць в Одесі

Зірка зазначає, що хоча вона й не одеситка, але вважає, що українці не повинні мати у своїх містах жодної назви вулиць чи провулків, які так чи інакше пов’язані з російськими діячами. І це стосується не тільки новітньої історії, а й минулого.

Діва категорично не розуміє захисників всіляких Буніних та Пушкіних. Монро зазначає, що зараз від ворожих дій потерпають багато людей. Вони втрачають житло, збереження, а іноді навіть й рідних. Та при цьому такі громадяни готові відстоювати російських діячів настільки активно, наче мова йде про їхніх власних родичів.

Жартома діва говорить, що в неї вселився дух Ірини Фаріон. Але у своїх постах зірка ділиться аргументованими думками про те, як росіяни намагаються нав’язати нам думки про спільну історію, один народ, слов’янську триєдність. І ті, хто захищає радянські або імперські назви вулиць, часто послуговуються аналогічними тезами.

Травесті-діва Монро відреагувала на ідею перейменування вулиць в Одесі