Рубрики: Новини
09.08.2024 19:58

“Вчитися ніколи не пізно”: Кошовий показав, як після “Кварталу 95” намагається розібратися в present simple

Готуйся, Великобританіє, бо Євген Кошовий взявся за вивчення англійської мови. Чекаємо на концерти "The Evening Quarter" у центрі Лондона вже в найближчому майбутньому.
Поділитися

“Ой, та у мене вже вік не той, щоб у цьому розбиратися”. Знайома відмовка? Можливо, вона навіть колись (або навіть часто) промовлялася саме вами. Але поки ви шукаєте відмовки, то інші шукають можливості, а ці можливості потім перетворюються в більш комфортне життя.

Євген Кошовий — не лише талановитий комік та прекрасний сім’янин, але й розумна людина. Гуморист чудово розуміє, що не існує віку, коли можна сказати “все, вчитися пізно”. Ви можете заперечити нам, адже точно чули, що пластичність мозку з віком зменшується. Так, ми теж чули подібну інформацію. А ще у школі нам розповідали про те, що за відчуття різних смаків відповідають різні зони язика. Але обидва “факти” були вже давно спростовані науковцями.

Гуморист Євген Кошовий розповів підписникам, що починає вивчати англійську мову

Але чому ж у такому разі вам не вдається вивчити щось нове? Лінь, недостатнє бажання чи недостатня концентрація. Навіть упередженість здатна вплинути на результат. Коли людина впевнена, що в неї нічого не вдасться, то й будь-які труднощі вона не долає, а сприймає, як підтвердження власної позиції. Але подивіться на Євгена Кошового і просто беріть приклад.

Так, знайти час для навчання в насиченому щоденному графіку може бути важко. Проте ви будете собі вдячні, якщо все ж організуєте все так, аби щоденно вивчати щось нове. Мова є лише одним з варіантів, бо англійська дозволяє не тільки вільно спілкуватися з іноземцями, але й отримувати більш високооплачувану роботу. Також англійська треба, щоб мати змогу знайомитися з фільмами, книгами, іграми, не чекаючи локалізації (якої може й не з’явитися).

Науково підтвердженим фактом здатність людини вивчати та засвоювати нову інформацію у будь-якому віці

Крім того, будь-яке навчання покращує когнітивні функції, тримаючи мозок в тонусі. Євгену й так доводиться часто вчити сценарії, тому з розумовими тренуваннями у нього все чудово. А більшість людей займається рутинними речами практично “на автопілоті”. Тому з вивченням іноземної мови чи мови програмування, фізики чи історії можна вибратися із зони комфорту.