Рубрики: Новини
15.09.2024 12:41

“Це неподобство”: глядачів 14 сезону “МастерШеф” обурили конкурси, які команда Ектора придумала для чорних

Далекі від кулінарії конкурси дивували глядачів "МастерШеф" завжди. Але складається враження, що у 14 сезоні Ектор і команда забули, який проєкт вони створюють, та придумали зовсім дивні ускладнення.
Поділитися

Уявіть шоу, де люди приходять на кухню, просто готують, їхні страви просто оцінюють, десь хвалять, десь критикують, а потім вони розходяться до наступного епізоду. Цікаво? Напевно, ви почали засинати ще десь на середині речення. І справді, мало хто хотів би дивитися шоу, де немає нічого екстравагантного, незвичного, бурхливих емоцій. Тому автори “МастерШеф” регулярно придумують різні цікаві конкурси та ускладнення для них. Але іноді вони надмірні.

Як вам, наприклад, нарізання всіх продуктів на повітряній кульці, всередині якої конфеті? І після кожного невдалого руху ножем кулька розкидає всі ці конфеті по поверхні. А готувати можна продовжити тільки після прибирання та використання нової кульки-ускладнення.

Один з конкурсів на битві чорних у 10 сезоні МастерШеф: нарізка продуктів на кульці з конфеті

Ектор, звісно, пояснював це тим, що кулінар має володіти філігранною нарізкою. Але чи став би сам шеф відомим профі, якби йому доводилося вчитися саме так? Те ж стосується інших ускладнень, як заборона на користування ножами чи приготування на високих поверхнях.

Але зазвичай учасники мають всього одне ускладнення, яке хоч і буває дивним, та дозволяє ефективно виконувати головну задачу — показувати кулінарні здібності. Проте автори шоу в 4 епізоді 14 сезону вирішили “пуститися берега”, давши чорним фартухам по 2 ускладнення. А найцікавішим стало те, що ускладнення учасники розігрували, жертвуючи своїм часом.

Приклад поєднання двох ускладнень під час приготування: робота на висоті та обмеження слуху

Готування на високих поверхнях з розкладною драбиною, зіпсовані девайси, коромисло, навісна “поличка” на шию, манікюрні інструменти замість набору ножів — це лише деякі ускладнення, які придумали для нової битви. Певно, найлегшим серед усього переліки були навушники, які отримала балерина Ірина Хандажевська, щоб не чути своїх колег.

А ось Марії Петришин не пощастило. Вона з самого початку обрала хибну тактику та попри свій низький зріст обрала ускладненням приготування на стільці. А потім психолог Владислав Захаров, який не хотів бачити Марію на проєкті, обрав їй другим ускладненням сомбреро з водою. А через азартність Петришин втратила одразу 40 хвилин часу на приготування.

Учасниця МастерШеф-14 Марія Петришин намагається готувати на кріслі та з водою на голові

Результат виявився цілком очікуваним. Хоча багатьом учасникам було складно впоратися із завданням, додаткові умови приготування, які отримала Марія, значно посилювали одна одну. А витрата значної частини часу на аукціоні та надмірне хвилювання призвели до того, що саме Петришин зрештою покинула проєкт у 4 епізоді, через що дівчина дуже засмутилася.

Реакція глядачів теж була здебільшого не радісною. Багато хто засмутився вильоту Марії. Але значно більше людей розкритикували авторів проєкту за ускладнення на конкурсах. Декому вони здалися недоречними для найперших випусків. Інші ж взагалі вважають їх зайвими, бо такі ускладнення — не про демонстрацію здібностей, а про “вставляння палиць у колеса”.

Фанати МастерШеф-14 не стримали емоцій через дивні ускладнення для чорних