Рубрики: Світ
11.10.2020 07:52

В Англії треба заплатити, щоб потрапити до в’язниці

У в'язниці Шептон Маллет майже за 2 тис. гривень відвідувачам нададуть власну камеру і нагодують кашею, а за бажання навіть "покажуть" привида.
Поділитися

У Великобританії туристам і всім бажаючим пропонують оригінальну розвагу. Так, за 49 фунтів стерлінгів (це приблизно 1800 гривень) можна побути один день в’язнем найстарішої англійської тюрми Шептон Маллет в графстві Сомерсет, переночувати в одиночній камері і отримати вівсянку на сніданок. Таким чином, відчайдухи зможуть повністю зануритися в життя ув’язнених.

Одна із найвідоміших в’язниць у Великобританії, в якій відбували покарання найхахливіші злочинці, тепер приймає туристів, пише The Sun.

Шептон Маллет

Цікаво, що квитки на екстремальну екскурсію по в’язниці вже розпродані до лютого 2021 року, але на березень і квітень ще можна придбати.

Легенди розповідають, що у в’язниці проживає привид Білої леді, жінки в білому, яка вбила свого коханця і була засуджена до смертної кари. Зранку перед стратою жінку знайшли мертвою у камері. Співробітники тюрми відмовлялися працювати у тому крилі, де вона нібито з’являлася, адже відчували там крижаний вітер і запах парфумів.

Тож для відвідувачів, які цікавляться привидами, організовують також екскурсію територією в’язниці з 21 години до 3 ночі.

Нагадаємо, що Шептон Маллет почала працювати ще у 1626 році, в ній проводили численні страти. Останнє повішення тут провели в 1945 році. Під час Другої світової війни тюрму використовували як британські, так і американські військові. З 1943 по 1945 рік в ній було страчено 18 американських солдатів.

З 2013 році заклад перестав бути тюрмою і отримав статус туристичної визначної пам’ятки.

 

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Сенсація