|
28.09.2020 23:12

Відеоролики з милими тваринками зменшують рівень стресу: результати дослідження

Під час перегляду відео з квоками вчені спостерігали за артеріальним тиском і серцевими скороченнями учасників експерименту, і прийшли до несподіваних висновків.

Виявляється, спостерігання за милими тваринами корисне для нашого здоров’я. Воно здатне суттєво зменшити рівень стресу.

До такого висновку дійшли науковці з Університету Лідса з Великобританії, повідомляє Daily Mail.

У дослідженні, проведеному британськими та австралійськими спеціалістами, взяли участь 19 осіб, в тому числі 15 студентів, яких тестували перед дуже відповідальним іспитом.

Учасники протягом 30 хвилин дивилися відео з короткохвостими кенгуру квоками, яких називають «найщасливішими тваринами в світі» через підняті куточки рота.

Результати показали, що рівень стресу у багатьох учасників експерименту знизився майже на 50%, а артеріальний тиск впав з високого до нормального рівня.

Для оцінки фізіологічного впливу перегляду контенту відстежувалися частота серцевих скорочень і артеріальний тиск, а для оцінки психологічного стану вимірювали рівень тривожності.

Так, середній груповий артеріальний тиск впав з 136/88 до 115/71 під час сеансу, в той час як частота серцевих скорочень впала в середньому з 90 до 68 ударів в хвилину.

Рівень тривожності в групі знизився в середньому на 35-50%.

Зазначається, що пошуки відео з тваринами на YouTube різко зросли, починаючи з березня, коли розпочався карантин у зв’язку з коронавірусом. З тих пір, згідно Google Trends, вони залишаються в тренді пошуків. Велику популярність серед користувачів здобули милі доброзичливі квоки.