|
16.04.2021 20:04

У цей Чистий четвер не забудьте провести ритуал: приготуйте чисту сіль, яку можна зробити лише у цей день

Дні перед Великоднем - наповнені магією. Використайте цей час правильно, щоб у вашій родині завжди було щастя.

Історія Великого четверга уходить корінням у сиву давнину. Наші пращури вірили, що у цей день можна допомогти собі зцілити тіло та душу. Всі знають про традицію омивання у Великий або Чистий четвер, проте мало хто пам’ятає про ритуал з сіллю.

Великдень-2021

Великдень 2021 (православний) припадає на 2 травня. Відповідно, 29 квітня – останній день перед святом, коли можна прибирати помешкання, прати речі та поратися господарством. У цей же день ще на початку ХХ століття наші пращури проводили ритуал з сіллю. Її у спеціальний спосіб робили чорною.

Чорна сіль виводить токсини з організму та допомагає укріплювати імунітет.

Для її приготування брали 1 кілограм солі, 5 кілограмів бородинського або ж житнього хліба (можна замінити житнім борошном). У ніч з середи на четвер пересипали сіль у спеціальну посудину. Хліб натирається, а після змішується з сіллю. Обов’язково читайте при цьому молитву.

Християнська молитва
Хліб натріть та змішайте з сіллю

Отриману масу помістіть у духовку на 250 градусів та випікайте поки суміш не стане чорного кольору.

Готуйте сіль у духовці

Коли все буде готово, потрібно подрібнити хліб з сіллю та просіяти.

Чорну сіль потрібно подрібнити

Додайте чебрець чи м’яту до чорної солі. Після приготування її можна використовувати, як і білу для приготування страв, адже вона корисна для гіпертоніків, людей із захворюванням печінки та нирок, людей з серцевою недостатністю.

При хворобах щіпку цієї солі слід класти під подушку.