|
19.05.2021 13:11

В Україні почався бум близнюків: який регіон став рекордсменом та чим зумовлена така аномалія

Дитина в родини - це завжди щастя, а коли народжуються близнята - це справжнє диво. Дізнайтеся, чому в Україні почався бум народження близнюків.

Природою задумано, що у жінки може народитися лише одна дитина та інколи трапляється диво: на світ з’являються близнюки. Вчені вважають, що одна з кожних 83 вагітностей завершується близнятами. Та дані 2021 кажуть, що тепер одна з 42 вагітностей – це близнюки. Чому? Вважається, що на це вплинуло збільшення кількості штучного запліднення.

Найвідоміші радянські близнючки.

Унікальність цих діток полягає в тому, що одна яйцеклітина у процесі запліднення ділиться на дві або більше. На світ з’являються дуже схожі між собою дітки. Також є такий термін, як двійнята: зародки розвиваються з різних яйцеклітин, вони часто різної статі, схожі між собою не більш й не менше аніж звичайні брати чи сестри. Яскравим прикладом двійнят є діти Алли Борисівни та Максима Галкіна.

Родина Пугачової та Галкіна. Фото взято на просторах мережі.

В Україні у подружжя Валіхновських народилося аж четверо діток – всі близнята. Проживає велике сімейство на Кіровоградщині.

Анастасія Валіхновська, мама цієї орави, зазначає, що без підтримки чоловіка не знала б що й робити. Коханий запевнив, що разом вони виносять та виростять діток.

Та справжньою столицею близнюків в Україні можна вважати село Велика Копаня, що на Закарпатті.

Дивовижно, але з 40-х років минулого століття тут народжується кожного року рекордна кількість ідентичних діток.

Самі місцеві жителі пов’язують таку кількість близнюків та двійнят з чудодійною водою тутешнього джерела. Це підземне озеро з Копанського хребта, яке виявили геологи і яке підживлює все місцеві джерела. Кажуть, все, хто коли-небудь пробував воду з цього джерела, народжували близнюків або двійнят.