|
22.10.2020 17:40

Ніби з іншої планети: як виглядає жінка з найнезвичайнішими в світі очима (фото)

Американка Елізабет Тайлер є власницею унікального кольору очей, який зумовлений гетерохромією.

У Елізабет Тайлер з Огайо і її сина Лайама Мексуса дуже незвичайні очі: наполовину карі, наполовину пронизливо-сині. Виглядає це дивно і приголомшливо красиво. Така особливість обумовлена ​​гетерохромією – рідкісною мутацією, яка, однак, ніяк не впливає на здоров’я людини. Завдяки своїй цікавій зовнішності Елізабет і Лайам стали зірками соцмереж.

Гетерохромія – генетична аномалія, через яку очі людини з народження набувають різного кольору. Ця аномалія зустрічається досить рідко і зазвичай призводить до того, що кожне око у її володаря має свій колір. Причина її виникнення – надлишок або нестача пігменту.

Але у Елізабет і Лайама – ще більш рідкісний випадок: у них різні кольори поєднуються в одному оці. У жінки очі одночасно і карі, і сині, а у хлопчика – одне око яскраво-синє, а інше – наполовину коричневе, як і у матері.

Елізабет Тайлер з сином Лайамом

Найчастіше гетерохромія проявляється тільки в кольорі очей, хоча іноді у її власників спостерігаються порушення пігментації шкіри – так звана «ряба шкіра» з ділянками, зовсім позбавленими пігменту. Але у Елізабет і Лайама ніяких інших проявів аномалії лікарі не виявили.

Гетерохромія в більшості випадків не передається дітям, але у Елізабет – інший випадок: її батько, сестри і брати – всі мають дивні очі. Син Елізабет також успадкував сімейну ознаку.

Елізабет зовсім не соромиться своєї екзотичної риси і з радістю публікує в соціальних мережах фото – свої і сина.

За словами жінки з фантастичними очима, їй подобається думати, що незвичайні очі виділяють її з натовпу, що вона унікальна. Жінка не вважає свою особливість якимось недоліком, швидше – родзинкою. Вона каже, що, публікуючи свої знімки, хоче показати всім: немає нічого поганого в тому, щоб відрізнятися від інших.

Фоловери часто розпитують Елізабет про її стан, і вона користується нагодою, щоб пояснити всім, що таке гетерохромія і як вона виникає.

Елізабет Тайлер

Вона зізнається, що в школі з неї насміхалися, і тепер вона рада, що може розповідати правду про гетерохромію людям з таким же діагнозом і допомогти їм перестати соромитися себе.

Елізабет – мама п’ятьох дітей, але її особливість успадкував тільки Лайам. Чому так вийшло – загадка: лікарі поки що мало знають про механізми виникнення гетерохромії, адже у людей вона зустрічається дуже рідко. Набагато частіше гетерохромія проявляється у тварин, в першу чергу, у кішок і собак.

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Сенсація