|
24.11.2020 05:53

Створено перший у світі телефон з антибактеріальним покриттям: як це працює

Нова модель телефона особливо актуальна в період пандемії коронавірусу.

Дезінфекція телефона стала однією з проблем в період пандемії коронавірусу. Тепер доводиться кожного дня чистити свій гаджет, адже коронавірус може жити на його поверхні досить довго. Тим часом у Великобританії вже знайшли рішення цієї проблеми.

Британська компанія Bullit Group представила перший у світі телефон з антибактеріальним покриттям. Матеріал, з якого створений гаджет, містить іони срібла, що запобігають розповсюдженню мікробів. Про це повідомляє Daily Mail.

Телефон з антибактеріальним покриттям

Особлива модель отримала назву Cat S42. Новинка обійдеться в 229 фунтів стерлінгів – майже 9 тисяч гривень. У продажу телефон з’явиться не раніше 2021 року.

Іони срібла знищують 80% бактерій, що потрапили на корпус телефона, за 15 хвилин. За добу з поверхні телефону зникне 99,99% патогенів. Корпус телефон буде водонепроникним. Його можна буде навіть мити губкою з мильним розчином під краном. Розробник планує розширити лінійку моделей і випустити більш дорогі варіанти нового гаджета. Їхня вартість складе 380 і 599 фунтів стерлінгів.