Як правильно дезінфікувати смартфон: поради експертів

Пандемія коронавірусу в Україні і світі продовжується, тому варто дбати про власну безпеку.

Коронавірус може зберігатися на смартфоні навіть більше 2 тижнів, свідчать результати останніх досліджень. Тож варто в період пандемії його ретельно дезінфікувати.

Як правильно продезінфікувати смартфон і інші гаджети, щоб змити з них всі віруси, бактерії і мікроорганізми, ми розкажемо в цій статті.

Експерти зазначають, що водозахищені смартфони із захистом не нижче рівня IP68 можна мити водою під краном. Зазвичай такими властивостями володіють флагманські моделі Apple,  Huawei, Samsung.

Рівень IP68 передбачає занурення смартфона у воду. Це захист не просто від бризок, а від того, що він впаде в воду, стверджують експерти.

Набагато простіше обробити пристрій дезинфікуючим розчином. Для цього підійдуть спеціальні засоби з вмістом спирту не менше 60%.

Дезінфекція смартфона
Дезінфекція смартфона

Це допоможе захиститися від інфекцій, включаючи коронавірус, але в той же час може пошкодити олеофобне покриття – тоненьку нанометровую плівку, яка відштовхує жири.

То ж власнику гаджету доведеться вибирати, що для нього важливіше: покриття, яке захищає від відбитків пальців і жиру, чи власне здоров’я.

Як часто потрібно дезінфікувати смартфон?

Середньостатистичний користувач бере в руки телефон приблизно 52 рази на добу. Якщо ж він працює дистанційно, це відбувається ще частіше. Такі дані наводить компанія Samsung з посиланням на результати дослідження Deloitte.

Тож не дивно, що в таких умовах гаджети стають потенційно небезпечними для здоров’я через велике скупчення на них мікробів і вірусів.

Щоб гаджет не перетворився на джерело «зарази», важливо утримувати його в чистоті.

Фахівці радять дезінфікувати смартфони, смарт-годинник і інші мобільні пристрої не рідше 1 разу на добу і додатково в тому випадку, якщо ними користувалася інша людина, крім власника.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.