|
29.02.2024 13:00

Як правильно обсмажити буряки, щоб борщ мав неймовірний насичений колір та смак: таке варто знати

Автор: Юлія Ящук

Майже кожен українець обожнює борщ. Ба більше, навіть іноземці не проти ним посмакувати під час перебування в Україні. Для того, щоб отримати неймовірний смак та яскравий насичений колір страви, варто знати, як правильно підготувати буряки.

Для борщу найкраще підходить невеличкий буряк, приблизно до 10 см у діаметрі. Також кулінари радять брати столові буряки.

Як правильно обсмажити буряки

Крім того, перед приготуванням страви буряки потрібно добре вимити та очистити від шкірки. Далі можна натерти на тертці або перетворити на соломку чи кубики. Потім обсмажити на розігрітій сковороді з олією, орієнтовно 5-7 хвилин, перемішуючи.

Можна до буряка, який обсмажили, додати 1-2 столових ложок томатної пасти, добре перемішати й тушкувати ще протягом 2-3 хвилин.

Аби не втратити колір, в процесі смаження, кулінари рекомендують додавати до буряків оцет – 1 столову ложку на 1 літр води.

Як правильно обсмажити буряки

Також не варто пересмажувати буряк, оскільки він не повинен втратити свою форму, а лише стати м’якішим. Допомогти зберегти насичений колір борщу може лимонний сік. Кілька крапель не завадять.

До речі, томатну пасту господині замінюють на свіжі помідори. Вони також неабияк смакуватимуть. Бачимо, що правильно підготувати та обсмажити буряки справді важливо, адже вони є запорукою неймовірного, апетитного й красивого борщу, який обожнюють не тільки українці. Поради прості та під час приготування страви вам неабияк допоможуть.