|
30.11.2020 16:11

Молитва як мото нащодень: вчимося перебувати у Божій присутності

Період випробувань для людини – це час , коли вона може зустріти у своєму житті Бога.

Цей важкий час пандемії коронавірусної інфекції може бути благодатним для людини. Це дивно звучить, але це так.

Адже недаремно існує приказка «як тривога – то до Бога».

Є гарний і випробуваний спосіб – взяти собі на весь день невеличку цитату з святого писання і протягом дня, коли діймають негативні думки, не підживлювати ними свій страх, а молитися цією цитаткою. Це можна робити, не відволікаючись від основної роботи. Пропонуємо чотири такі коротенькі молитви.

Молитва повертає душевну рівновагу

Намагатися врівноважити дихання, зосередитися на молитві і на видиху спокійно повторювати багато раз або ж повторювати подумки.

Помилуй мене, Боже

Людина налякана статистикою реальними фактами важкого перебігу хвороби, а навіть випадками її летального закінчення, перебуває у тривожному очікуванні поганого. У голову лізуть різноманітні погані думки і невтішні прогнози.

У цьому конкретному випадку допоміжною може бути коротенька молитва «Господи, Ісусе Христе, сину Божий, помилуй мене».

Вчини на добро мені

Людина має якісь неприємності на роботі – непорозуміння з керівництвом чи іншу складну ситуацію, яка склалася з огляду на різні причини. При тому, що очікує розв’язання, вирішення, добре молитися до Бога словами з Псалма 85,17: «Вчини на мені знамення на добро мені».

Господь – мій пастир

Людина втратила роботу. В своїй уяві вона вже готова малювати страшні картини, коли немає коштів, щоб оплатити свої базові потреби, рахунки за комуналку.

Становище, звісно ж невтішне, але паніка, самоїдство і перживання також ні до чого доброго не приведуть. В цьому випадку добре молитися словами з Псалма  22,1: «Господь − мій пастир, і нічого не бракуватиме мені»

Ісус – мій Бог

А якщо відчуваєте тривожний стан, коли, здається, уже нічого неможливо змінити чи виправити, і здається, що виходу іншого немає, як закінчити це життя, необхідно призивати Господа на поміч молитвою: «Ісус – мій Бог».

Ці коротенькі молитви мають велику силу. Вони повертають душевну рівновагу, розблоковують свідомість і  розширюють бачення і вже невдовзі з’явиться й поліпшення ситуації і знайдеться реальний вихід.