Церковне свято 9 жовтня: що можна і не можна робити на День Івана Богослова – традиції, прикмети

Євангеліст Іван Богослов був дуже побожною людиною, яка своїм прикладом надихає і досі.

Іван Богослов служив одним з апостолів Ісуса. До зустрічі зі Спасителем, він був рибалкою, але зустріч з Христом перевернула все його життя. Іван став найвідповідальнішим учнем. Кожен день ходив за Сином Божим та писав всі мудрості, повчання.

Язичники сміялися з апостола, мовляв, витрачає час на дурощі, краще б пішов копійчину заробив. Згодом, Івану випав жереб проповідувати. Багато мандрував світом чоловік і, коли Слово Боже почули у всіх куточках планети, він вирішив зайнятися іконописом. Так і вважається, що Богослов – покровитель художників та майстрів.

Іван Богослов

Що не можна робити 9 жовтня?

Сьогоднішній день особливий ще й тим, що улюбленому учню Христовому, Івану, дісталася пам’ятна дата з числом “9”. Вважається, що це Божа цифра, тож зустріти свято потрібно без зайвих гулянь та розпиття різних напоїв.

Краще сумлінно присвятити день вивченню життя святих чи нових молитов.

Ми пропонуємо вам сьогодні на вибір прочитати 3 сильні давніх тексти, які рятували душі навіть у безнадійних ситуаціях.

Прошу Господа велику допомогу дати Небесну. Для людини місця немає у світі без сили Господньої. Чашу з водою болісних страждань принесу до світлого лику Неба, і просити буду у трьох сил Господніх дати удачу мені і Світло дати на шляху мої. Доторкнися до мого життя, Господь, длань свою відпускає, і проведи лінію Світу від мене до Себе. Дай силу прожити до кінця днів моїх в розумі і тілесному природному стані, і трагедій не дай тяжких близьким моїм. Вірою буду наближатися до Тебе для страждань полегшення, і подяки моєї до Тебе немає меж. Амінь.

Ось цей текст треба читати, коли ви почуваєте себе засмучено:

Господи, Отець наш милостивий, Спаситель наш! Нехай злетить прохання моя до Престолом Твоїм, і не загубиться слово моє в молитвах інших, і не опоганиться прохання моя в помислах гріховних! Кожне дитя своє ти любиш і поблагословив їх його на успіх, життя радісну і праведне. Кожне дитя своє, що кається, ти милуєш і прощаєш, любов’ю своєю зціляєш пороки і омивається їх чоло грішне. Щиро моляться знаходять спокій і щастя біля стоп твоїх. Подаруй мені, Боже, своє прощення і удачу в справах моїх чистих, тобі угодних. В ім’я Отця і Сина і Святого Духа. Амінь

Молитва Ангелу-охоронцю буде корисна вам кожного дня. Читайте її пошепки перед виходом

Ангел Світлий, який зверху дивиться на нас. Перед тобою схиляю голову, з проханням до тебе звертаюся. Допоможи мені знайти удачу і розбагатіти, не заради зла багатства шукаю, а щоб життям спокійною і забезпеченим жити. Ангел Світлий, від допомоги твоєї доля моя залежить, як сонце для світу важливо, так і допомога твоя для мене важлива. наведи на мене удачу, заради всього прошу, наведи. Амінь”.

Прикмети на 9 жовтня

  • Небо блакитне і без хмар – до холодної ранньої зими
  • Павуки збіглися в хату – чекати холодів
  • Дуби скинули жолуді – час дощів іде
  • Вранці трава обмерзла – слід потурбуватися по місце зберігання врожаю

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.