Церковне свято 9 листопада: що можна і не можна робити на день Нестора Літописця – традиції, прикмети

Києво-Печерський святий Нестор Літописець став персоною не лише церковною, а й історичною. Саме завдяки його праці ми сьогодні знаємо легенду про заснування нашої столиці, можемо почерпнути знання про князів та їх подвиги. Прожив святий багато років і все завдяки одній молитві.

Нестор Літописець. Сьогоднішній день, 9 листопада, по праву належить його пам’яті. Завдяки його працелюбності ми маємо достатньо інформації про Київську державу. Недарма й ще сьогодні День писемності. Та постать святого може бути цікавою тому, що він один з небагатьох служителів Печерської Лаври і своїх сучасників довше всіх. Народився чоловік близько 1056 року, а пішов з життя коло 1114. Тобто дожив Літописець до 57-58. Тодішні київські аристократи ж могли вважатися літніми людьми вже у 30 років.

Церковне свято 9 листопада

Що ж допомогло Нестору продовжити свій вік?

Чернець жив скромно. Багато преподобний молився. Також приділяв Нестор час навчанню. Його вважали одним з найбільш освідчених людей сучасності, адже він знав багато грецьких слів, захоплювався історією та любив літературу.

Вашій увазі і ми пропонуємо сьогодні молитву про здоров’я. Її можна читати і тим, хто зараз, на жаль, бореться з недугом, і тим, хто відчуває силу та міць.

Предобрий Ісусе, що всіх караєш, але не нищиш, зміцнюєш підупалих і підносиш повалених, печалі життя людського розвіюєш. Молимося до Тебе, Боже наш, слугу Твого хворого (ім’я) відвідай Милістю Твоєю, прости йому всякий гріх вільний чи невільний. Так, Господи, Твою Цілющу Силу з Неба зішли, доторкнися до його тіла, погаси його гарячку, вгамуй його пристрасть і всяку таємну неміч. Будь лікарем слузі Твоєму, підійми його з постелі недуги і від ложа болю – цілим і здоровим, зроби його Твоїй Церкві послушником і Твоєї Волі виконавцем. Бо Тобі належить милувати і спасати нас, Боже наш, і ми Тобі славу возсилаємо, Отцю і Сину, і Святому Духові нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Вважається, після її прочитання ви відчуєте одразу прилив енергії та зможете втілити у життя давні плани.

Аби Слово Боже мало потрійну силу, не грішіть сьогодні. Не сваріться з близькими, не проклинайте людей лихим словом, дотримуйтеся правди. Також можна влаштувати 9 листопада легкий піст, відмовившись від м’ясних страв, смаженої їжі, алкоголю.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.