Церковне свято 24 листопада: що можна і не можна робити на день пам’яті Віктора та Стефаниди – всі традиції

24 листопада за традицією присвячено християнським мученикам, які не зрадили Спасителя і до останнього тримали слово вірності постулатам Сина Божого. Втім, цей день вважається ще й дуже енергетично сильним. Тому дуже важливо з правильним посилом звернутися до Господа.

Сьогодні церква відзначає день пам’яті святих мучеників Віктора та Стефаниди. Християни довго протистояли язичницькому культу, прибічники якого виявилися сильнішими. Вірян стратили, але їхні молитви були настільки сильними, що 24 листопада зарядилося енергетикою вірних учнів Господніх.

Церковне свято 24 листопада

Талісманом народжених у цей день є берил. Вважається, що цей камінь можна заряджати на літургіях, а ще на сонці. Тоді своєму господарю він принесе максимум сил та натхнення. Втім, головним оберегом на дане свято є, звісно, молитва.

Саме вона вберегла від ран Віктора і пом’якшила муки Стефаниди. Саме вона захистить вас від ворогів на роботі та енергетичних вампірів. Молитися слід святому Миколаю, адже саме він вважається найсильнішим захисником всіх, хто потребує допомоги у скрутній ситуації.

Чудотворець Микола, Захисник і Спаситель. Допоможи мені на слизькій дорозі, захисти від недобрих людей. Від ходьби нехай не ломляться ноги, а Господь не покарає сильніше. Захисти моє життя від поганого, щоб в жадібності злий не пропасти. Відведи супостата лихого, щоб від козней його не впасти. Нехай буде воля твоя. Амінь.

З цими рядками потрібно зустрічати сонце. Вважається, що проміння світила знищать весь негатив навколо вас. Перед читанням молитви слід також протерти образи Христа або Богородиці. Дозволяється не ставати на коліна перед іконою, але бажано запалити свічку під час домашнього обряду.

Головне у подумках побажати всім лиходіям, які вас образили розуму, а у Бога, після слова “Амінь” попросити для себе та близьких сил.

Share