Католицьке Різдво 2021: чому православним не рекомендується відзначати це свято і кому молитися у цей день?

Католицьке Різдво 2021 наближається. Вже не перший рік в Україні 25 грудня - офіційно вихідний день. Так, як наша країна здебільшого православна, перед багатьма вірянами стоїть непросте питання: чи правильно святкувати 2 Різдва за один рік і що робити, якщо у родині є католики.

Коли українцю влаштовувати Святвечір: на Різдво католицьке чи православне? Одвічні суперечки між вірянами у 21 столітті вщухли, але все одно лишився ряд питань стосовно дотримання обрядів та святкувань. Зокрема у нашому суспільстві, де державними вихідними зробили обидва свята, незавершеною справою є визначення правильності відзначення Різдва 25 грудня та 7 січня.

Кому не можна справляти свято у грудні?

“Польське” або католицьке Різдво 25 грудня частіше справляють у Західній Україні. Втім, православним слід потерпіти з торжеством до 7 числа. Річ у тім, що на цей час припадає великий піст.

Різдво
Католицьке Різдво 2021

Варто цього дня визначити для себе, що для вас головне: віддати шану народженню маленькому Христу або отримати подарунки?

Ще кілька років тому Різдво католицьке багато хто вважав святом, що змінила комерція. Все через велику кількість ярмарок та культ образу Санти. Втім, у нас просто позабули через гоніння на церкву у радянські часи, що і в нас це свято відзначалося дуже і дуже пишно. Влаштовувалося розговіння, яке супроводжувалося народними гуляннями.

Різдво
Католицьке Різдво 2021

25 грудня – католицьке Різдво, але православні все одно намагаються утриматися від офіційної церковної частини. Все через відмінність обрядів. Вірянам східного обряду не можна долучатися у цей день до причащання.

Також ще однією причиною, яка може зупинити православного від святкування католицького свята – це купа спокус навколо: їжа, гуляння, які порушують святу перед Різдвяну аскезу. Втім, якщо у вашій родині цей день заведено все ж таки відзначати – не лишайте радості рідних. Тож веселих свят! Нехай Католицьке Різдво 2021 року – стане щасливим часом.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.