|
24.11.2022 22:37

Церкове свято 25 листопада 2022 року: що можна і не можна робити в день пам’яті Іоанна Милостивого

Яке церковне свято відзначається 25 листопада 2022 року? Зі стародавніх часів сьогодні шанується пам'ять святого Іоанна Сніжника, який відрізнявся своєю добротою та вірою у Господа. Дізнайтеся, які традиції та прикмети супроводжують цей день.

Яке свято відзначають православні християни 25 листопада 2022 року? Сьогодні в Україні шанують пам’ять Іоанна Милостивого. Батьком святого був губернатор, але доля склалася так, що у дорослому віці він втратив свою сім’ю, через що відгородився від мирського життя, знайшовши спокій у служінні Богу. Коли його обрали патріархом, він роздав своє майно біднякам та допомагав усім нужденним. Його знали, як добру та благочестиву людину, а коли святий Іоанн помер, його зарахували до лику святих.

Яке церковне свято відзначається 25 лиспопада 2022 року

Церковне свято 25 листопада 2022 року: що можна і не можна робити?

Існувало повір’я, що на свято Іонна Милостивого потрібно робити добрі справи, тоді добра повернеться до вас вдвічі більше. Також у давнину цей день називали Сніжним святом, оскільки випадало багато снігу, діти ліпили перші снігові баби та бавились у сніжки. Зазвичай сьогодні батьки молилися Іоанну за здоров’я своєї сім’ї та діток.

Господині пригощали родину пирогами або млинцями з малиновим варенням, яке закривали ще влітку, щоб ніхто не хворів та мав міцний імунітет, оскільки морози вже стукаються у двері. Також мали місце й заборони. Наші пращури вірили, що їх дотримання може вберегти від негараздів та лиха.

  • Сьогодні не рекомендується йти на рибалку, а особливо заборонено ловити раків.
  • На свято Іонна не можна палити листя та гілки.
  • Не слід купувати нове взуття, бо можна зазнати невдачі на особистому фронті.

Церковне свято 25 листопада 2022 року: прикмети на погоду

Погодні прикмети на церковне свято 25 листопада 2022 року
  • Якщо день святого Іоанна видався дощовим — до 4 грудня ще буде потепління.
  • Хмари пливуть низько, то слід чекати снігопадів.
  • Якщо весь день йде сніг, то весна прийде пізно і буде холодною.

Нагадаємо, що 25 листопада 2022 року святкують день Ангела люди з іменами: Данило, Володимир, Іван, Микола, Степан, Олександр, Федір, Борис та Марія.

Сайт використовує cookies для поліпшення роботи з уподобаннями користувачів.