|
01.03.2023 02:48

1 березня 2023: яке сьогодні свято у православному календарі, що можна і не можна робити, молитва дня

Перше березня серед вірян православної церкви відоме не просто як перший день весни, а як день ушанування пам'яті святих дванадцяти мучеників Кесарійських.

Яке сьогодні свято? Першого березня увесь світ зустрічає прихід першого місяця довгоочікуваної весни. Та окрім цього, віряни православної церкви також ще й ушановують пам’ять святих дванадцяти мучеників Кесарійських, серед них були Памфіл пресвітер, Валент диякон, Павло, Порфирій, Селевкій, Феодул, Іуліан, Самуїл, Ілія, Данило, Єремія, Ісая.

Усі вони стали жертвами страшних мук. Усе через те, як вони свято вірили постраждали через свою віру у Господа Бога. Вони всі мають свої історії, як вони прийшли до віри і як свято вірили, розповідали всім про Слово Боже. Проте доля розпорядилася інакше: мученики загинули страшною смертю.

Чого не можна робити в перший день весни?

Сьогодні вам краще нічого не позичати, особливо це стосується грошей. Не можна також віддавати те, що ви взяли в борг раніше.

Сьогодні краще сходити на риболовлю, якщо ви давно це планували зробити. Першого березня, як ніколи, буде добре клювати риба.

Сьогодні добре клюватиме

Сьогодні не рекомендують фізично та важко працювати, адже це може призвести до проблем зі здоров’ям.

Першого березня не можна ні з ким сваритися, також не треба лаятися та говорити поганих речей.

Народні прикмети 1 березня 2023 року

Зверніть увагу на погоду, яка буде надворі в перший весняний день. Якщо сьогодні сильний вітер, то найближчим часом будуть опади.

Літо буде не дуже щедрим на гарну погоду, якщо першого березня надворі стоїть дуже густий туман.

Влітку буде дуже багато комах та гризунів, якщо надворі ви помітите паводок.

Якщо ви почуєте, що сильно каркають ворони, то це означає, що надворі скоро дуже похолодає.