|
02.10.2020 10:55

Про них мало хто знає, але вони дійсно дієві: 5 лайфхаків, які допоможуть не зіпсувати одяг і пральну машину

Щоб пральна машина прослужила довгі роки, а одяг не був зіпсованим - розповідаємо декілька простих лайфхаків. Вони точно полегшують побут.

Лайфхак 1: заведіть банку для дрібничок

Такий лайфхак не допоможе вам у вирішенні проблем з пранням але кожного разу, коли ви будете закидати черговий одяг в пральну машину, то побачивши банку з дрібничками, не забудете перевірити кишені одягу. Таким чином вони не попадуть до пральної машини і не зможуть завдати їй шкоди.

Лайфхак 2: перевіряйте вагу білизни

Зрозуміло, що майже ніхто не перевіряє вагу білизни перед тим як кинути її в пральну машину. Але якщо зі звичайним одягом це не так важливо, то на постільну білизну варто звернути увагу, адже якщо її вага буде більшою за ту, на яку розрахована машинка — чекайте поганих наслідків. Це може привести до поломки техніки. Вихід з такої ситуації є: бавовняними речами можна заповнити барабан повність, синтетикою лише наполовину, а шерсть взагалі на третину.

Лайфхак 3: чистіть барабан

Пральна машинка також потребує догляду. Тому час від часу не забувайте її “балувати” чисткою. Для цього залийте півсклянки ополіскувача для ротової порожнини у відсік для порошку і запустіть її на режимі звичайного прання. Ополіскувач видалить неприємний запах та знищить бактерії. Але для цього краще обирати безбарвні засоби і обов’язково, щоб в складі не було кори дуба. Адже це загрожує забарвитись гумовим ущільнювачам.

Пральна машина

Лайфхак 4: складайте шкарпетки в мішки для прання

Прання шкарпеток порівняне з “таємною кімнатою”, де можуть відбуватись дива. Адже досить часто буває, що при дуже загадкових обставин ви дістайте з пральної машинки лише одну шкарпетку, замість двох. Якщо це про вашу проблему — заведіть мішки для прання шкарпеток і кладіть перед пранням їх туди. Так вони завжди триматимуться пари і точно не загубляться в “таємній кімнаті”.