|
13.10.2020 12:25

5 неймовірно красивих рослин, які не тільки прикрасять сад, а й відлякуватимуть шкідників

Затяті садоводи розповіли, які рослини можуть не тільки прикрасити сад, а й позбавити його від неприємних комах. Занотовуємо!

Чорнобривці 

Чорнобривці

Ці рослини мають яскравий оранжевий окрас і можуть відлякувати таких шкідників як медведки, морквяні мухи і нематод. Через це багато господинь намагаються висаджувати ці квіти прямо на грядках між овочами. До того ж, чорнобривці абсолютно невибагливі у догляді і їх досить легко посадити, а потім вони можуть розростатись вже без сторонньої допомоги.   

Календула 

Якщо у вашому саду або прямо у будинку завелись мурашки — висадіть календулу. Це можна зробити або біля самого підніжжя стін, по всьому периметру, якщо мурашки в домі, або ж на ураженій ділянці: навколо стовбурів дерев і уздовж грядок. Рослина чудово росте як з насіння, так і з розсади. Якщо ви збираєтесь посадити календулу з розсади, то її варто підготувати ще за 2-3 тижні перед пересадкою в пластикових стаканчиках.  

Гірчиця 

Гірчиця вважаться рослиною, яка найбільше відлякує шкідників своїм запахом. Тому її дуже часто саджають на морквяних грядках, а її відваром обприскують цибулю, часник, томати.  

Петунія 

Петунія

Петунія дуже яскрава і гарна рослина. Вона не тільки прикрашає сад, а відлякує шкідників. Особливо, це стосується садових квітів. Але також її висаджують і поміж капустою та редискою, якщо їх вразили хрестоцвіті блішки. 

Журавець 

Ще одна її назва — герань. Цю рослину досить часто вирощують в горщиках у своїх оселях. Але вона також підійте і для саду, адже відмінно відлякує практично всіх комах, які шкодять ягідним кущах і плодовим деревам. Для цього чудово підходять гімалайська, лугова та плямиста герані. Висаджувати краще в недощову погоду, десь наприкінці травня.