5 незвичайних рослин, які можна виростити на вашій ділянці: таких точно немає у сусідів

Якщо ви затятий садівник і шукаєте нові рослини для своїх грядок — тоді ця стаття саме для вас. Розповідаємо про цікаві і незвичайні овочі та фрукти, які можна посадити у себе на ділянці.

Фіцефалія

Така рослина — рідкісний мешканець садових грядок. І це дуже дивно, адже рослина прекрасно переносить будь-які морози, відлякує шкідників та може прожити без регулярного поливу. Чи не знахідка? Більше того, плоди цієї рослини можна зберігати досить тривалий час.

Незвичайні рослини
Незвичайні рослини

Кассабанана

Також цю рослину можна зустріти під іменем Sicana odorifera. За свою будовою вона нагадує ліану і відноситься до сімейства гарбузових. Плоди цієї рослини схожі на кабачки, їх запах нагадує диню, а колір — баклажан. Просто справжній букет. Як і звичайні огірки, цей овоч можна вживати і спілим і неспілим. А насіння з них можна зберігати кілька місяців при звичайній кімнатній температурі.

Цифомандра

Вигляд цієї рослини нагадує справжнє томатне дерево. Але така схожість виключно ззовні. Цю рослину потрібно вирощувати в зимовому саду або теплицях. Його плоди можна отримати тільки на другий рік вирощування. Варто зазначити, що ця рослина не витримає похолодання, саме тому вона так потребує догляду в теплицях. До того ж, щоб тримати довгоочікувані плоди, варто добряче повозитись з доглядом за рослиною. Але такої точно не буде у сусіда, погодьтесь!

Рослина любить багато світла влітку, тому взимку її доведеться підсвічувати лампою. До того ж, існують певні стандарти поливу та підживлення рослини.

Земляний мигдаль

Ще одна назва рослини — Чуфа. Вона любить тільки тепло, тому таку рослину також варто вирощувати виключно у теплицях чи зимніх садах. Посадковий матеріал перед посівом варто замочити близько доби і лише потім садити в грунт. До того ж, садити її можна лише в теплу погоду, тому що заморозки рослина не переживе. До початку осені можна отримати жменьку земляних горіхів, які за смаком дуже нагадують смачний мигдаль.

Лагенарія

Ця рослина відноситься до сімейства гарбузових. Спочатку лагенарію вирощують через розсаду, а потім вертикальним способом на опорі під деревами. Ця рослина дуже теплолюбива, тому варто заздалегідь продумати, як уберегти її від заморозків.

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.