|
14.10.2020 11:18

Чому варто завести кімнатні рослини: 5 причин зробити це прямо зараз

Вагаєтесь, чи прикрашати підвіконня горщиками з квітами або залишити порожнім? Розповідаємо неочікувані факти, які швидко розвіють ці сумніви.

Причина завести кімнатні рослини 1: рослини піднімають настрій

Зеленний колір домашніх рослин прекрасно впливає на емоцій стан людини і стабілізує його, а також чудово заспокоює. До того ж, рослини, які цвітуть красивими квітами, можуть добре освіжати загальний інтер’єр оселі. А це також впливає на загальне самопочуття. А якщо ви не любите холодні пори року, то живі квіти асоціюються у нас із весною і коли за вікном буде не найкраща погода, у вашій оселі завжди цвістиме весна.

Причина завести кімнатні рослини 2: служать прекрасною спецією для страви

Щоб не обходити прилавки магазинів у пошуках потрібної приправи, просто посадіть її у себе дома в горщики. Забезпечте гарне освітлення та полив і насолоджуйтесь красою і користю від рослини. На підвіконні можна виростити м’яту, чебрець та багато інших спецій.

Причина завести кімнатні рослини 3: очищають і зволожують повітря

Кімнатні рослини просто життєво необхідні, якщо у вашій оселі є багато синтетичного текстилю, домашні тварини, діти і важкодоступні для прибирання місця. Рослини прекрасно очищають повітря від шкідливих домішок і навіть від пилу. Такі рослини прекрасно покращують мікроклімат і до того ж, коштують менше ніж зволожувач повітря.

Кімнатні рослини

Причина завести кімнатні рослини 4: можуть доповнити вашу аптечку і косметичку

Окрім краси, кімнатні рослини можуть приносити й користь. Такі рослини як алое, лотос, ромашка і безліч інших мешканців підвіконь здатні стати прекрасним доповненням у вашій аптечці і косметичці. Алое — чудовий інгредієнт масок для тіла та обличчя, а лотос — добре впливають на очі, заспокоюючи їх. Лотос краще ставити неподалік комп’ютерів.

Причина завести кімнатні рослини 5: надихають

Доведено, що яскравий окрас листя і квітів можуть давати потужний імпульс для роботи та стимулювати уяву. Цей спосіб чудово спрацює, якщо ви творча людина. Просто поставте горщики з квітами в кімнаті, де працюєте і отримуйте свою порцію натхнення.