|
15.10.2020 13:36

5 причин, чому у вашому будинку завжди має бути лимон: універсальний інструмент у побуті

Звичайний цитрус може стати незвичайним інструментом у вирішенні багатьох побутових проблем. Розповідаємо, чому цитрус має бути у кожному домі.

Причина 1: видаляє плями з постільної білизни 

Господині стверджують, що такий спосіб безпечний навіть для ніжних і делікатних тканин. Для того, щоб видалити пляму, просто потріть її лимоном, вичавіть сік, а потім втирайте сіль. Залиште цю суміш на 30 хвилин. Далі заперіть пляму у теплій воді з оцтом.  

Причина 2: очистити старі обробні дошки 

За правилами гігієни кожен вид продукту повинен мати свою обробну дошку. Мається на увазі для м’яса, риби та овочів. Але далеко не всі дотримуються цих правил, а якщо бути чесними, то майже ніхто. Тому залишається лише ретельно мити дошку після кожного використання. Але для того, щоб вбити всі мікроби — ділимось лайфхаком. Візьміть лимон і натріть дошку. У додатку з ним можна використовувати сіль або соду. Краще залишити на ніч, а зранку змити 

Лимон

Причина 3: поверне блиск металевому посуді 

Щоб повернути колишньому металевому посуду колишній блиск, візьміть губку, змочену лимонним соком та протріть поверхню разом з сіллю. Далі вимийте і висушіть посуд. До того ж, цей спосіб добре працює і з нальотом на змішувачах.  

Причина 4: позбавить від жовтих плям на одязі 

Жовті плями від поту досить складно вивести навіть спеціальними засобами. Допомогти у цьому питанні може лимон. Нам варто потерти це місце і випрати із звичайним засобом для прання. До речі, проти жовтих плям можна використати оцет.  

Причина 5: зробити імпровізований зволожувач 

Щоб зробити такий зволожувач власноруч, налийте воду в будь-яку тару, краще обирати велику, і додайте сюди лимон. Поставте в будь-якій кімнаті і повітря відразу насититься вологою і матиме приємний аромат.