5 ефективних лайфхаків, які допоможуть позбутись від іржі в домі

Сода, автоочищувач та навіть кока-кола — розповідаємо про незвичні, але дуже ефективні способи, які допоможуть назавжди позбутись від іржі в оселі.

Лайфхак проти іржі 1: кока-кола 

Серед господинь затаїлась думка, що кока-кола може впоратись не з усією іржею в домі. Але варто тільки її застосувати у ванній, раковині та унітазі, як відразу видно результат. Однак, якщо від іржі постраждала металева поверхня — кока-кола не допоможе.  

У застосуванні з ванною, достатньо полити рідиною або протерти губкою з її вмістом уражені ділянки. Можна також замочити в кока-колі рушник і прикласти до іржі у ванній або раковині та залишити так на 2-3 години, періодично підливаючи напій.  

Лайфхак проти іржі 2: таблетки «Алка-Зельтцер» 

Мало хто знає, але шипучі таблетки ще й хороший засіб проти іржі. Для цього потрібно додати до неї трішки води, потовкти до стану кашки і засіб готовий. Він чудово впорається з іржею на металі. Достатньо нанести засіб на уражену ділянку на пару годин, а потім прибрати залишки губкою.  

Лайфхак проти іржі 3: сода  

Сода
Сода

Про цей лайфхак уже багатьом відомо. Варто додати до 3-4 столових ложок соди трохи води і викласти отриману пасту на іржу. Залиште суміш на декілька годин та іржі як і не було. Якщо іржа вже дуже сильно в’їлась на поверхню, то після засобу можливий лише легкий, свіжий наліт. Коли сода добре проникла в іржу, варто взяти металеву губку і ретельно протерти поверхню.  

Лайфхак проти іржі 4: автоочищувач 

Багато автомобілістів використовують спеціальні засоби, щоб прибрати іржу зі свого авто. Такі засоби можна легко знайти в автомагазині. Його можна застосувати і в оселі, але при цьому не забувайте надягати гумові рукавички та респіратор, а процедуру проводити в добре провітрюваному приміщенні — за можливості. 

Лайфхак проти іржі 5: перекис, лимонна кислота і сіль 

Якщо змішати 100 мл перекису водню, 50 мл лимонної кислоти і столову ложку солі, то отримаєте чудовий засіб проти іржі. Така суміш здатна прибрати іржу за годину.  

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.