|
16.10.2020 12:10

4 рослин, які можна виростити у квіткових горщиках з однієї кісточки

Апельсин, грейпфрут, авокадо та інші рослини можна виростити у себе на підвіконні з однієї лише кісточки. Розповідаємо, як це зробити.

Апельсин  

Цей фрукт один із найбільш невибагливих серед усіх представників цитрусових. Тому його легко можна виростити у себе на підвіконні. Але варто зазначити, що плоди вони дають рідко. Щоб посадити апельсин у себе дома візьміть горщик з дренажем та поживним грунтом. Насіння беріть з гарних та стиглих фруктів. Вони мають бути досить великими. Перед посадкою замочіть насіння у воді на 10 хвилин. А потім висадіть у грунт на глибину близько 1-2 сантиметри. Далі накрийте горщики плівкою і перенесіть у добре освітлене місце. Зніміть плівку як тільки з’являться перші паростки.  

Лимон  

Лимон

Лимон — досить поширена рослина серед тих, які можна вирощувати в домашній умовах. Але як і з апельсинами, отримати їх плоди важко. Досить часто лимон використовують як декоративну рослину. Але можна спробувати отримати з цієї рослини плоди. Схема посадки практично така ж, як і у апельсина. При цьому не забувайте удобрювати та регулярно поливати рослину. Також забезпечте лимону хороше освітлення.  

Фініки 

Фініки

Якщо докласти зусиль, то з кісточки цього плоду також можна виростити рослину. До того ж, вони дуже гарно виглядають і можуть прикрасити інтер’єр. Для того, щоб посадити фініки звільніть кісточки від м’якоті і покладіть у воду на декілька днів. При цьому не забувайте періодично її міняти. Грунт для посадки має бути легкий і пухкий. Коли зійдуть перші паростки, його варто пересадити у більший горщик. Але робити це потрібно дуже обережно: не пошкодити коріння і переносити з грунтом 

Авокадо  

За останні роки авокадо став дуже популярним серед рослин, які можна вирощувати дома. Для того, щоб посадити авокадо візьміть кісточку стиглого фрукту і гострим кінчиком помістіть в грунт, а протилежну сторону залишити зовні.