|
03.11.2020 14:53

8 речей, які не можна розігрівати в мікрохвильовці

Розповідаємо, що категорично не можна розігрівати у мікрохвильовій печі, щоб не зіпсувати її назавжди і не нашкодити своєму здоров'ю.

Одяг чи тканину 

У мережі можна знайти безліч лайфхаків, які розповідають про те, як швидко висушити в мікрохвильовці маленький одяг, наприклад, шкарпетки. Однак, це дуже погана ідея, оскільки річ нагрівається нерівномірно і можна отримати деформовану і запалену тканину.  

Посуд радянських часів 

Старий посуд з порцеляни небезпечно ставити у мікрохвильову піч. У той час, при виробництві посуду використовували свинець або інші важкі метали. Тому розігріваннях таких предметів загрожує отруєнням.  

Металеві предмети 

Метал служить захистом і не дає мікрохвилям вийти за межі приладу. Тому, поставивши такі предмети в мікрохвильовку, ви швидко її зіпсуєте, адже правильна робота приладу порушиться.  

Кришталь 

У виробництві справжнього кришталю використовують свинець або срібло. Такий посуд може не витримати перепаду температури і лопнути, пошкодивши техніку.  

Різні контейнери 

Перед використовуванням контейнера, варто ознайомитись чи підходить він для розігріву в мікрохвильовці. Однак, якщо контейнер зроблений з тонкого пластику, то у мікрохвильовці він може розплавитись, а з товстого пінополістиролу — виділяє токсичні речовини.  

Мікрохвильова піч

Суха губка 

Багато хто дезінфікує губки для миття посуду в мікрохвильовій печі. Однак, такий метод можливий тільки за умови, якщо губка буде мокрою. Суха може спалахнути.  

Tetra Pak 

Tetra Pak — це картонна упаковка, яка добре зберігає продукти. Однак, її не можна розігрівати у мікрохвильовій печі. У її складі є поліетилен і алюмінієва фольга, а вони ні в якому разі не мають взаємодіяти з такою технікою.  

Поліетиленовий пакет 

При нагрівання поліетиленовий пакет виділяє небезпечні хімічні елементи, що може зашкодити організму.