Як зберегти зрізані квіти свіжими надовго

Розповідаємо, що потрібно знати і зробити, щоб подаровані або щойно зрізані квіти радували вас ще довше.

Порада 1: велика ємність для квітів  

Зрізані свіжі квіти потрібно відразу помістити у досить велику ємність. У них менше розводиться бактерій і мікроорганізмів, які можуть нашкодити квітам і вони зберігають свою красу довше.  

Порада 2: покласти квіти у гарячу воду 

Перекладіть квіту у гарячу, не киплячу, воду температурою 43—44 ºC. При цьому горщик залиште в прохолодному місці. Молекули гарячої води рухаються по стеблу набагато швидше і втрачають менше вологи за рахунок прохолодного повітря. Тому квіти зберігаються довше.  

Порада 3: видаліть листя знизу  

Листя, яке попадатиме у воду, починає дуже швидко псуватись і за рахунок цього псується і самі квіти, через розвиток бактерій.  

Порада 4: міняйте воду 

Воду в горщику для квітів потрібно міняти кожного дня. При цьому видаляти весь бруд, яким там накопичився.  

Порада 5: зріжте стебла під кутом 

Щоб вода краще попадала до стебла і живила квіти, зріжте її стебла під кутом. Особливо це стосується троянд. Вони дуже вразливі і досить швидко можуть загинути.  

Квіти
Квіти

Порада 6: бережіть від сонця і тепла  

Зрізані квіти краще не ставити під прямі сонячні промені, адже за таким умов листя опадає швидше. Те ж стосується і батареї чи радіаторів у домі.  

Порада 7: позбавляйтеся від зів’ялих квітів  

Це варто робити відразу як побачили зів’ялі квіти. Адже за ними підуть й інші. Такі квіти виділяють етиленом, який прискорює цей процес. 

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.