|
05.11.2020 18:16

Як зберегти зрізані квіти свіжими надовго

Розповідаємо, що потрібно знати і зробити, щоб подаровані або щойно зрізані квіти радували вас ще довше.

Порада 1: велика ємність для квітів  

Зрізані свіжі квіти потрібно відразу помістити у досить велику ємність. У них менше розводиться бактерій і мікроорганізмів, які можуть нашкодити квітам і вони зберігають свою красу довше.  

Порада 2: покласти квіти у гарячу воду 

Перекладіть квіту у гарячу, не киплячу, воду температурою 43—44 ºC. При цьому горщик залиште в прохолодному місці. Молекули гарячої води рухаються по стеблу набагато швидше і втрачають менше вологи за рахунок прохолодного повітря. Тому квіти зберігаються довше.  

Порада 3: видаліть листя знизу  

Листя, яке попадатиме у воду, починає дуже швидко псуватись і за рахунок цього псується і самі квіти, через розвиток бактерій.  

Порада 4: міняйте воду 

Воду в горщику для квітів потрібно міняти кожного дня. При цьому видаляти весь бруд, яким там накопичився.  

Порада 5: зріжте стебла під кутом 

Щоб вода краще попадала до стебла і живила квіти, зріжте її стебла під кутом. Особливо це стосується троянд. Вони дуже вразливі і досить швидко можуть загинути.  

Квіти

Порада 6: бережіть від сонця і тепла  

Зрізані квіти краще не ставити під прямі сонячні промені, адже за таким умов листя опадає швидше. Те ж стосується і батареї чи радіаторів у домі.  

Порада 7: позбавляйтеся від зів’ялих квітів  

Це варто робити відразу як побачили зів’ялі квіти. Адже за ними підуть й інші. Такі квіти виділяють етиленом, який прискорює цей процес.