|
19.11.2020 15:56

Як прибрати запах з холодильнику — вся справа у спеціальному розчині

Сучасні холодильники обладнані багатьма інноваційними технологіями для зручного використання. Однак навіть у них з часом може з'явитись неприємний запах, який потребує негайного усунення. Розповідаємо, як з цим боротись.

Цей метод дуже легкий і ефективний. Він не забере багато вашого часу, але подарує ідеальне відчуття чистоти і приємний запах у холодильнику. Однак варто зробити декілька важливих кроків, щоб отримати хороший результат.

Як підготувати холодильник

У першу чергу холодильник варто підготувати. Для цього вимкніть його з розетки. Всі продукти мають бути прибрані. Полички і ящики за можливості також краще дістати, адже тоді вам буде простіше його мити. Якщо у вас в холодильнику є лід (крапельна заморозка), то доведеться почекати, поки він розморозиться. У такому випадку радимо починати підготовку увечері, а вже вранці приступити до його очищення.

Як підготувати холодильник

Як приготувати засіб для миття холодильнику

Цей засіб готується з дуже дешевих інгредієнтів, а результат перевершує себе. Він прекрасно видаляє забруднення, навіть дуже старі, убиває патогенну мікрофлору і усуває неприємний запах.

Вам знадобиться:

  • 50 грамів господарського мила (його заздалегідь натріть на терці)
  • 1 столова ложка будь-якого рідкого засобу для миття посуду
  • 2 столові ложки харчової соди
  • 1 літра теплої води

Усі перераховані інгредієнти розведіть у воді. Потім отриманим засобом промийте весь холодильник. Робіть це як всередині, так і зовні. Після цього залиште холодильник, щоб він повністю висох.

Як позбутись неприємного запаху в холодильнику

Холодильник відмитий від бруду, тепер приступаємо до усунення запаху. Для цього розведіть 100 міліграм столового оцту у літрі води. Цим засобом протріть холодильник всередині. Потім залиште на ніч відкритим і вранці можете повертати все на місце.

Тепер жодні сторонні запахи у холодильнику вас не потурбують.